Vukanović otkriva detalje sa sjednice NSRS-a

Šta se dešavalo 'iza kamera': 'Dno dna! Dodik mi je sve vrijeme pokazivao srednji prst, a Željka...'

Front02.02.22, 10:20h

Šta se dešavalo 'iza kamera': 'Dno dna! Dodik mi je sve vrijeme pokazivao srednji prst, a Željka...'
Ne prestaju provokacije i teror većine, pokušaju da me na silu eliminišu jer znaju da je jedna moja diskusija dovoljna da ih potopim i anuliram više sati isprazne priče, kaže Vukanović

 

 

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović iznio je detalje sa jučerašnje posebne sjednice Narodne skupšrine RS-a te otkrio šta se dešavalo "iza kulisa i mimo kamera".

 

Podsjetimo, Vukanović je udaljen je sa posebne sjednice NSRS-a jer je dobacivao Dodiku dok je on odgovarao na optužbe Jelene Trivić iz PDP-a.

 

- Teror režima se nastavlja u najbrutalnijem obliku, a u tolikom su strahu šta ću da kažem da su morali fizički da me uklone iz sale kako bi me spriječili da govorim, jer ni 10 minuta istine ne mogu da izdrže da im je saspem u lice. Od samog ulaska u skupštinsku salu, kad me je Dodik mrškao, govorio briši i gubi se na par metara od Čubrilovića koji se pravio da to ne čuje, do sramnog oduzimanja riječi i izbacivanja mimo Poslovnika - navodi Vukanović na svom blogu.

 

Pojašnjava da član 140. Poslovnika jasno kaže da se riječ može oduzeti samo dok se govori.

 

- Ne prestaju provokacije i teror većine, pokušaju da me na silu eliminišu jer znaju da je jedna moja diskusija dovoljna da ih potopim i anuliram više sati isprazne priče - dodaje Vukanović.

 

Kaže da je jučerašnja sjednica NSRS-a jedan "veliki igrokaz kako bi se prikrila kapitulacija režima i ponižavanje Narodne skupštine Republike Srpske i ostalih institucija".

 

- Najbolji dokaz tome je da mi je Dodik sve vrijeme pokazivao srednji prst a Željka aplaudirala uz osmijeh te podrugljivo skandirala „pravda za Vukana“… Dno dna, nadam se da ne možemo dublje potonuti, a jasno je da je Šulić bio na zadatku i da se čekao mig da me odstrani - kazao je.

 

U nastavku pogledajte kraći video prilog o izbacivanju sa sjednice, što je "prvi put u istoriji da izbace nekog poslanika", te dešavanjima iza kulisa i mimo kamera.

 

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još