Teško krivično djelo

Devet godina nakon tragedije potvrđena optužnica protiv tri muškarca zbog smrti radnika u Sarajevu

Hronika31.01.22, 17:14h

Devet godina nakon tragedije potvrđena optužnica protiv tri muškarca zbog smrti radnika u Sarajevu
Prema tužbenim navodima, prilikom izvođenja radova na iskopu kanala za postavljanje kanalizacionih cijevi na spomenutom lokalitetu obrušila se zemlja uslijed čega je došlo do zatrpavanja radnika S. M., koji je smrtno stradao

 

 

Općinski sud u Sarajevu (OSS) potvrdio je optužnicu protiv Muje Zeće, Džeme Kardaša i Seada Kozića zbog teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine u vezi s krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

 

Optuženi se terete da su 30. oktobra 2013. godine i to Zećo u svojstvu direktora firme „Harysko“ iz Sarajeva, Kardaš u svojstvu šefa gradilišta spomenute firme, te Kozić u svojstvu poslovođe na gradilištu firme, kojoj je bilo povjereno izvođenje radova na izgradnji kanalizacije sa kolektorom uz lijevu obalu rijeke Vogošće, postupili protivno propisima i općepriznatim tehničkim pravilima čime je prouzrokovana smrt jedne osobe.

 

Prema tužbenim navodima, prilikom izvođenja radova na iskopu kanala za postavljanje kanalizacionih cijevi na spomenutom lokalitetu obrušila se zemlja uslijed čega je došlo do zatrpavanja radnika S. M., koji je smrtno stradao.

 

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje pet svjedoka, tri vještaka i izvođenje oko 40 materijalnih dokaza, objavljeno je na služnoj stranici Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još