KOMŠIĆ KOMENTIRAO DNEVNI RED SJEDNICE NSRS-A

Dodik je u potpunosti normalizirao rušenje ustavnog poretka... Bit će to kraj države BiH kakvu sada poznajemo!

Front28.01.22, 17:09h

Dodik je u potpunosti normalizirao rušenje ustavnog poretka... Bit će to kraj države BiH kakvu sada poznajemo!
Komšić smatra da je bizarno kalkulirati s ograničenim izmjenama Ustava i Izbornog zakona dok kompletna vlast u drugom entitetu ruši ustavni poredak, a ako se ovako nastavi i s Oružanim snagama BiH, te ako izostane odgovor institucija, to će značiti kraj države kakvu sada poznajemo i uvod u događaje koje niko normalan ne priželjkuje

 

 

 

 

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić kazao je danas da je član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik u potpunosti normalizirao i učinio javno prihvatljivim rušenje ustavnog poretka.


Na taj način prokomentirao je Dodikovu najavu da će pitanja državne imovine i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) staviti na dnevni red sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.


- Skretanje političkog fokusa na razgovore o izbornom zakonu u Neumu pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti - smatra Komšić.


Kaže da je naprosto bizarno kalkulirati s ograničenim izmjenama Ustava i Izbornog zakona dok kompletna vlast u drugom entitetu ruši ustavni poredak, a ako se ovako nastavi i s Oružanim snagama BiH, te ako izostane odgovor institucija, to će značiti kraj države kakvu sada poznajemo i uvod u događaje koje niko normalan ne priželjkuje.


- No to će biti jedini način da se kidnapovanje institucija i antidejtonsko formiranje parainstitucija zaustavi - kazao je Komšić u saopćenju pozivajući Tužilaštvo BiH da konačno reagira i zaustavi udar na institucije, a probosanske predstavnike u institucijama na razgovore i konsultacije vezane za institucionalni odgovor na separatističke aktivnosti.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još