Završena sjednica Doma naroda

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju Federacije za period januar-mart 2022. godine

Front27.01.22, 18:28h

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju Federacije za period januar-mart 2022. godine
Vlada će osnovne obaveze prema budžetskim korisnicima i druge, u novoj fiskalnoj godini izmirivati na osnovu privremene odluke za period januar - mart, za šta je planirala, a Parlament se složio, oko 1,1 milijardi KM

 

 

U Federaciji Bosne i Hercegovine za prva tri mjeseca ove godine na snazi će biti Odluka o privremenom finansiranju jer ovogodišnji federalni budžet još nije donesen.

 

Odluku o privremenom finansiranju danas je odobrio Dom naroda Federalnog parlamenta na sjednici pa može stupiti na snagu budući da je to prije dva dana učinio i Predstavnički dom.

 

Današnje zasjedanje Doma naroda je završeno.

 

Predlagač Odluke je Federalna vlada koja je Parlamentu predložila i cjelokupni ovogodišnji budžet FBiH tražeći izjašnjavanje po hitnom postupku, ali nijedan od domova nije se složio s hitnom procedurom već je najvažniji finansijski akt proceduralno vratio - te na sjednicama i prihvatio - u formi nacrta, što znači da će budžet proći još jedan krug parlamentarne rasprave.

 

U međuvremenu će Vlada osnovne obaveze prema budžetskim korisnicima i druge, u novoj fiskalnoj godini izmirivati na osnovu privremene odluke za period januar - mart, za šta je planirala, a Parlament se složio, oko 1,1 milijardi KM.

 

Cjelokupni ovogodišnji budžet predložila je u iznosu oko 5,5 milijardi KM.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!