Reakcija na skandalozni snimak

Sindikat FMUP-a: Službenik, koji je udarao mladića na parkingu, svojim ponašanjem narušio je ugled policije

Hronika27.01.22, 10:40h

Sindikat FMUP-a: Službenik, koji je udarao mladića na parkingu, svojim ponašanjem narušio je ugled policije
Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjećam potrebu da javno reagujem i najoštrije osudim neprihvatljivo ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika Federalne uprave policije - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova

 

 

Predsjednik Skupštine Sindikata službenika FMUP-a Dragan Obradović reagirao je na sinoć objavljen snimak, a na kojem se vidi kako visoko rangirani policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) udara mladića koji radi na privatnom parkingu.


- Povodom snimka koji se sinoć pojavio na portalima i društvenim mrežama, a na kome se vidi kako visoko rangirani policijski službenik Federalne uprave policije - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova nakon rasprave više puta udara mladića koji radi na privatnom parkingu, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika.


Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjećam potrebu da javno reagujem i najoštrije osudim neprihvatljivo ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika Federalne uprave policije - Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.


Stoga, hitno tražim provođenje istrage i poduzimanje odgovarajućih mjera od nadležnih organa protiv policijskog službenika u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, koji je svojim ponašanjem narušio ugled policije - navodi se u saopćenju.


Podsjećamo, na snimku je Zoran Čegar, zamjenik komandanta specijalne jedinice FUP-a.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!