Atrakcija se vraća u život

Konačno: Inicijativa gradonačelnice Sarajeva - počinje obnova bob staze na Trebeviću, ali to nije sve...

Sport26.01.22, 18:20h

Konačno: Inicijativa gradonačelnice Sarajeva - počinje obnova bob staze na Trebeviću, ali to nije sve...
Bob staza ima veliki potencijal da se uključi u svjetske takmičarske tokove, ali i da bude atraktivna turističko-rekreativna lokacija, jedina u regionu

 

 

 

Gradsko vijeće je na danas održanoj sjednici, na inicijativu gradonačelnice Benjamine Karić, podržalo odluku o opredjeljenju Grada Sarajeva za pristupanje Projektu obnove olimpijske bob staze na Trebeviću.

 

Bob staza ima veliki potencijal da se uključi u svjetske takmičarske tokove, ali i da bude atraktivna turističko-rekreativna lokacija, jedina u regionu.

 

U školskoj 2022./23. godini Grad Sarajevo će nastaviti da stipendira sarajevske srednjoškolce kako bi ih nagradili za trud i dodatno motivirali za njihove buduće uspjehe.

 

Gradski vijećnici podržali su inicijativu da se JU „Gradski muzeji” pripoji memorijalna "Spomenar sobu” koja će čuvati uspomene na 1.601 ubijeno sarajevsko dijete.

 

Danas usvojeni Memorandum o saradnji gradonačelnica Karić će potpisati sa gradonačelnicom Sofije prilikom predstojeće posjete glavnom gradu Republike Bugarske, koja je prva priznala nezavisnost BiH krajem januara 1992. godine.

 

Uz saglasnost Gradskog vijeća uskoro se kreće sa realizacijom projekta izrade kanalizacionog sistema na Trebeviću, kako bi konačno trajno riješili ovo pitanje.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još