Kad prekidaju?

Nisu svi znakovi za duge veze: Ovan odlazi kad nestane strasti, a Jarac neće oprostiti nevjeru

Zabava26.01.22, 14:22h

Nisu svi znakovi za duge veze: Ovan odlazi kad nestane strasti, a Jarac neće oprostiti nevjeru
Bik se neće vezati za bilo koga, no onoga koga puste blizu sebi, namjeravaju čuvati do kraja života. Lavovi su ozbiljni monogamisti i može ih zadržati samo neko kome potpuno vjeruju

 

Kad nestane strasti nestaje i Ovan

 

Pripadnici ovog znaka obično se zaljubljuju brzo, intenzivno i s cijelim srcem. Veza s Ovnovima je dinamična i strastvena, a njihovi osjećaji iznimno duboki.

 

No u ljubavi su često nepromišljeni, svađe s njima su česte pa se začarani krug svađanja i mirenja može protezati poprilično dugo. Ili dok ne nestane strasti.

 

Čim se to desi, izlaze iz odnosa i traže nekoga s kim je imaju. Skrasiti se mogu samo uz nekog ko im predstavlja neprestan izazov.

 

Bik čak ni kad je najgore ne ostavlja partnera

 

Za pripadnike ovog znaka slobodno se može reći da su oličenje odanosti. Bik se neće vezati za bilo koga, no onoga koga puste blizu sebi, namjeravaju čuvati do kraja života.

 

Ipak, važna stavka u ljubavnom odnosu im je seks, pa ako on ne funkcionira, moguće je da će varati. To pak nikad neće priznati partneru niti ga ostaviti.

 

Blizanac će vas natjerati da vi njega ostavite

 

Pripadnici ovog znaka u svojoj su suštini vrlo odani te ne vole ostavljati, no svog partnera mogu testirati do krajnjih granica ljubomore.

 

Ponekad će ih mučiti flertovanjem s drugima, a upravo tako i dati povod partneru da ih ostavi. Način na koji se Blizanci mogu skrasiti je dati im zanimaciju, primjerice tako da se oni osjećaju ljubomorno.

 

Rak traži jednu ljubav za cijeli život

 

Pripadnici ovog znaka ne vole sumnjičavost, nesigurnost i neizvjesnost u ljubavi. Skloni su dugim vezama, a nerijetko se skrase i s prvom pravom ljubavi.

 

Ipak, Rakovi mogu biti poprilično zahtjevni, ljubomorni i nesigurni, zbog čega mogu i odgurnuti partnera od sebe. U braku su u pravilu vjerni.

 

Lav voli kratko, ali slatko

 

Pripadnici ovog znaka obično su oprezni kod ulaska u vezu te se ne zaljubljuju odmah. Ipak, nakon što su sigurni da su osvojili objekt svoje požude, u odnosu su vrlo strastveni i predaju se potpuno, gotovo sanjarski.

 

No u njihovoj je prirodi da im sve brzo dosadi, pa njihove veze traju obično od godinu do dvije. Lavovi su ozbiljni monogamisti i može ih zadržati samo neko kome potpuno vjeruju, i ko ih naravno može zabavljati.

 

Praktična Djevica ostaje dok god je emotivno ispunjena

 

Pripadnici ovog praktičnog i tvrdoglavog znaka u ljubavnim odnosima najviše uživaju u fazi udvaranja i osvajanja.

 

Sposobni su biti dugo odani i vjerni, a u prevare se najčešće ne upuštaju jer nisu znak koji je fokusiran na seks. Djevice će se skrasiti u onom odnosu koji im pruža emotivnu i materijalnu sigurnost, kao i poštovanje.

 

Bez prijateljstva za Vagu nema ni veze

 

Jedan od najpredanijih znakova u ljubavnim odnosima su Vage, a njihove duge veze najčešće se temelje na prijateljstvu. Ipak, i u takvim odnosima imaju dobre i loše faze, koje ponekad mogu ugroziti opstanak veze.

 

Skrasit će se ako ih partner u potpunosti zadovoljava u seksu, ali i ako ih podupire u njihovoj društvenosti.

 

Škorpija prekida zbog ljubomore

 

Uprkos tome što pripadnike ovog znaka pokreće erotska energija, oni su jedan od najodanijih znakova horoskopa. Budući da su vrlo harizmatični i privlačni, njihovi partneri suočavat će se s jako puno izazova. I ljubomore.

 

Radi nje završit će mnoge Škorpijine veze, a on će se skrasiti s partnerom sigurnim u sebe i u kojeg može imati potpuno povjerenje.

 

Strijelac traži vezu koja potiče njegovu slobodu

 

Pripadnike ovog znaka opisuje neodlučnost u emotivnim pitanjima, pa često ni sami nisu sigurni u svoje ljubavne odabire.

 

Teško se vežu i u ljubavnim su željama nestalni, a skrasit će se s partnerom koji im je prije svega prijatelj te im pruža željenu slobodu. Strijelci su skloni prevarama, no ako do toga dođe, dobro će ih sakriti.

 

Jarac očekuje apsolutnu vjernost

 

Pripadnici ovog znaka vrlo su tradicionalni i teško se vezuju za nekoga, no ako to učine, znači da misle kako bi to moglo trajati za cijeli život.

 

Od svog partnera očekuju potpunu i neupitnu vjernost, a prevaru će doživjeti kao izdaju i odmah vas otpisati. Dobar seks i djeca 'ljepilo' su koje Jarca drži u odnosu za cijeli život.

 

Vodolija ostaje s partnerom koji mu je izazov

 

Pripadnici ovog znaka po svojoj su prirodi poprilično nemirni te teško ostaju s ljudima koji im nisu dovoljno zanimljivi ili na bilo koji način ne predstavljaju izazov.

 

Vodolijama je raznolikost omiljeni začin života, pa obično imaju dosta partnera u životu. Ipak, mogu se predati i zaljubiti, ali to puca ako se moraju previše prilagođavati. Skrasit će se s partnerom s kojim im nikad nije dosadno.

 

Ribe su najvjerniji znak u horoskopu

 

Za pripadnike ovog znaka može se reći da su oličenje vjernosti i odanosti te bi, da mogu, rado bili s jednim partnerom cijeli život.

 

U ljubavi su uporni, romantični i sanjarski nastrojeni. Ribe će prekinuti vezu tek nakon što nakupljene frustracije više ne budu mogle držati u sebi.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!