PREMA IZBORU GRAĐANA

Među TOP 10: Bosnalijek ponovo najpoželjniji poslodavac Bosne i Hercegovine u oblasti farmacije

Biznis Klub26.01.22, 10:58h

Među TOP 10: Bosnalijek ponovo najpoželjniji poslodavac Bosne i Hercegovine u oblasti farmacije
Prema prikupljenim podacima, od 11 hiljada učesnika u istraživanju, kod poslodavaca se najviše cijene dobar odnos prema zaposlenicima i pozitivno radno okruženje. Među najvažnijim razlozima za izbor najpoželjnijih poslodavaca su i visok kvalitet proizvoda ili usluga, kao i sigurnost zadržavanja posla te mogućnost povećanja plata

 

 

 


Prema izboru građana, Bosnalijek je najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini u oblasti farmacije, a nalazi se i među top 10 poslodavaca u ukupnom poretku u Bosni i Hercegovini u 2021. godini, od ukupno 500 kompanija koje su rangirane.


Priznanje „Najpoželjniji poslodavac u BiH“ dodjeljuje kompanija Kolektiv – Posao.ba koja već 15 godina organizuje opsežno istraživanje tokom kojeg građani, putem portala Mojposao.ba, imaju priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.


Prema prikupljenim podacima, od 11 hiljada učesnika u istraživanju, kod poslodavaca se najviše cijene dobar odnos prema zaposlenicima i pozitivno radno okruženje. Među najvažnijim razlozima za izbor najpoželjnijih poslodavaca su i visok kvalitet proizvoda ili usluga, kao i sigurnost zadržavanja posla te mogućnost povećanja plata.


Cjelokupni kolektiv Bosnalijeka izuzetno je ponosan i sretan što je ponovo izabran za najpoželjnijeg poslodavca u svom sektoru te što se nalazi i među deset najpoželjnijih poslodavaca u BiH.  


Ovaj izbor naročito je značajan jer se desio u periodu pandemije tokom kojeg su radnici Bosnalijeka nesebično davali svoj maksimum u osiguravanju sigurnog i redovnog snabdijevanja tržišta BiH. Ovaj izbor, bez sumnje, predstavlja i priznanje svim radnicima Bosnalijeka za odgovoran i predan rad u proteklom periodu.


Priznanje "Najpoželjniji poslodavac” svakako doprinosi jačanju atraktivnosti kompanije i vrijednosti njenog brenda iz ugla javnosti, ali i njenih budućih zaposlenika, a trenutnim zaposlenicima daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u BiH, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.


Bosnalijek i njegovi radnici će i u narednom periodu nastaviti graditi i jačati kompaniju koja nakon 70 godina postojanja posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država i predstavlja jednog od regionalnih lidera u farmaceutskom sektoru.

 

bosnalijek-logo-zdravlje

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!