VIDEO/ Generalni direktor šokiran

Skandalozna izjava voditeljice RTCG izazvala haos: U emisiji opravdavala nasilje nad ženama

Mediji25.01.22, 17:22h

Skandalozna izjava voditeljice RTCG izazvala haos: U emisiji opravdavala nasilje nad ženama
Javnost u Crnoj Gori je u totalnoj nevjerici nakon ovih izjava na Javnom servisu. Generalni direktor RTCG Boris Raonić sve je komentirao u jednom od tvitova, zamolivši javnost da pošalju prijavu kako bi mogli pokrenuti proceduru

 

 

Novinarka Javnog RTV servisa Crne Gore izazvala je lavinu oštrih reakcija nakon što je u jutarnjem programu "konstatovala da postoji i druga strana u nasilju nad ženama, kada se žena ponaša kako ne treba i izaziva muškarca".

 

- Postoji u druga strana kada žena kako se ponaša i radi, izaziva u muškarcu da se ponaša kako ne treba. Ne mora uvijek da bude tako kako ste naveli primjer. Postoji i druga strana - kazala je voditeljica TVCG.

 

 

Gošća Biljana Zeković, koordinatorica organizacije SOS, je pokušala prekinuti kazavši kako "postoji samo jedna strana", ali je voditeljica nastavila: "Žena, kada je trenutak da nešto izbjegne ili ne kaže da ne bi isprovocirala suprotnu stranu, treba da prekine. Ali, ima žena koje ne prekidaju. To sam samo htjela".

 

Javnost u Crnoj Gori je u totalnoj nevjerici nakon ovih izjava na Javnom servisu.

 

Zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je kako je ovo skandalozna konstatacija novinarke.

 

- Žena nikada ne izaziva. Za nasilje nema opravdanja i to je jedini ispravni odgovor. Žene, pričajte najglasnije što možete, vaš glas treba i mora da se čuje. U ovome smo sve zajedno - napisala je na Twitteru.

 

Generalni direktor RTCG Boris Raonić komentirao je ovo u jednom od tvitova, zamolivši javnost da pošalju prijavu kako bi mogli pokrenuti proceduru.

 

- Ovo je šokantno - naveo je.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još