komentar poslanika pdp-a

Crnadak: Posebna sjednica NSRS nije ni zakazana a pozvani Čović i Izetbegović da se obrate

Front25.01.22, 14:32h

Crnadak: Posebna sjednica NSRS nije ni zakazana a pozvani Čović i Izetbegović da se obrate
Crnadak ističe da nije održan ni Kolegij NSRS, te da je poziv potpuno nelogičan

 

 

 

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nije zakazana, niti najavljena, niti su šefovi Klubova poslanika bar usmeno obavješteni o mogućem održavanju, a predsjednik NSRS, Nedeljko Čubrilović, uputio je pozivno pismo Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se. Čubrilović poziva goste, a poslanici nisu obavješteni o održavanju sjednice, što je još jedno ponižavanje Narodne skupštine od predsjednika, rekao je Igor Crnadak, poslanik PDP-a u NSRS.

 

Crnadak ističe da nije održan ni Kolegij NSRS, te da je poziv potpuno nelogičan.

 

- Pored toga što je Čubrilović, kako je naveo, imao tu čast da prije poslanika Narodne skupštine Republike Srpske na sjednicu pozove Izetbegovića i Čovića, apsurdno je da njihove stranke od 28 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH imaju tek 13 predstavnika, što znači ni polovinu političkog života u FBiH. Osim toga, Čovićev HDZ-e u NSRS nema ni poslanika. Apsurdan, nelogičan, neozbiljan potez Čubrilovića, ali svakome ko prati političku situaciju je jasno da to nije njegova ideja, jer se predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, zbog čuvanja svoje pozicije, odavno pretvorio u običnog Dodikovog poslušnika, ujedno unižavajući poziciju koju čuva, istakao je Crnadak, prenosi Informativna služba PDP-a.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!