Zbog sigurnosne situacije

Hrvatska savjetuje svoje državljane da ne putuju u Ukrajinu

Hronika25.01.22, 13:59h

Hrvatska savjetuje svoje državljane da ne putuju u Ukrajinu
Njemačka je najavila da će pomoći svojim diplomatima ako se odluče na to, a savjet za svoje stanovnike da ne putuju u Ukrajinu uputile su i Norveška i Letonija

 

 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske preporučilo je svojim državljanima izbjegavanje putovanja u dijelove Ukrajine koji graniče s Rusijom i odlaganje putovanja u ostatak zemlje.

 

"Zbog pogoršanja sigurnosne situacije u Ukrajini i koncentriranja oružanih snaga Ruske Federacije u područjima prema granici s Ukrajinom, hrvatskim državljanima savjetujemo izbjegavanje svih putovanja u područja istočne Ukrajine koja graniče s Ruskom Federacijom", objavljeno je na stranici spomenutog ministarstva.

 

Za putovanja u ostale dijelove Ukrajine, hrvatskim državljanima se savjetujemo da do daljnjeg odgode putovanja koja nisu nužna. Ukoliko nisu u mogućnosti odgoditi putovanje u Ukrajinu, preporučuje se oprez i svakodnevno informiranje o trenutnoj situaciji iz svih raspoloživih medijskih izvora, uz prethodnu konzultaciju s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Ukrajini.

 

Visoki predstavnik EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell kazao je da neće slijediti američki primjer, jer zasada ne vidi razloge za povlačenje diplomata iz te zemlje, ali to su učinile Australija i Velika Britanija.

 

Njemačka je najavila da će pomoći svojim diplomatima ako se odluče na to, a savjet za svoje stanovnike da ne putuju u Ukrajinu uputile su i Norveška i Letonija.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!