ovo ima samo kod nas

Toplane Sarajevo isključuju sa gasnog sistema, građani ostaju bez grijanja na debelim minusima

Hronika24.01.22, 18:28h

Toplane Sarajevo isključuju sa gasnog sistema, građani ostaju bez grijanja na debelim minusima
Iz Toplana kažu da je već isključeno šest velikih kotlovnica, a očekuje se isključenje i svih ostalih kotlovskih postrojenja

 

 

 

KJKP "Sarajevogas" d.o.o je zbog nedostatka dovoljne količine prirodnog gasa krenuo sa isključenjem Toplana - Sarajevo sa gasnog sistema, saopćeno je iz ovog preduzeća.

 

Iz Toplana kažu da je već isključeno šest velikih kotlovnica, a očekuje se isključenje i svih ostalih kotlovskih postrojenja.


"S tim u vezi možemo očekivati da će veliki broj građana ostati bez grijanja već sutra", dodali su.

 

S obzirom da su određene količine alternativnih goriva zbog istog problema potrošene tokom proteklog perioda, a kako se u narednom periodu očekuju izuzetno niske temperature, KJKP“ Toplane – Sarajevo“ d.o.o nemaju dovoljne količine goriva kako bi vršili zagrijavanje putem alternativnog goriva.

 

"Ukoliko se u toku sutrašnjeg dana ne steknu uslovi za normalizaciju isporuke prirodnog gasa, naši korisnici neće imati redovnu isporuku toplotne energije", dodali su.

 

Podsjetimo da je 12. januara ove godine došlo do problema u isporuci prirodnog gasa Toplanama nakon čega su nekoliko dana prešli na alternativna goriva.

 

Tada je KJKP "Sarajevogas" saopćio da ima ograničenu isporuku gasa od dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo.


Predstavnici Energoinvesta su tada poručili kako se zbog spora na relaciji Energoinvest - Sarajevogas ovom preduzeću isporučuju manje količine gasa, a da Toplane "bespotrebno uznemiruju građane, jer se mogu naručiti dodatne količine gasa".

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 107

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još