13 kilometara sa 704 metra uspona

Požurite, prijave su počele: Prvi Trebević Trail i sjećanje na XIV Zimske olimpijske igre

Sport24.01.22, 12:45h

Požurite, prijave su počele: Prvi Trebević Trail i sjećanje na XIV Zimske olimpijske igre
Zvanične prijave za ovu trku su otvorene do utorka, 25. januara, do 23:59 sati, putem online prijava. Nakon ovog datuma moguće su prijave putem kontakt mail-a ili telefona organizatora, ali ne garantujemo da će prijavljeni dobiti startni paket

 

 


U Sarajevu se 05. februara ove godine održava Trebević Trail, prva trail trka na planini Trebević. Trku organizuje Planinarsko društvo Skakavac u partnerstvu sa J.P. Sarajevo doo i Gorskom službom spašavanja Trebević, a povodom jubileja otvaranja XlV Zimskih olimpijskih igara.


Ovu jedinstvenu trku čini kružna staza dužine 13 kilometara sa 704 metra uspona, koja kreće i završava sa vidikovca Sarajevske žičare. Sa starta staza prolazi pored hotela Pino, planinarskog doma Napredak, neizostavna Tri budalaša, odakle dolazi na kontrolno-okrepnu stanicu koja je smještena na planinarskom domu "Jure Franko". Nakon kontrole, staza se grebenom penje do vrha Trebevića, Sofe. Nakon osvajanja vrha i nezaobilaznog selfija kao dokaza za osvajanje vrha, serpentinama se silazi do Brusa i vraća do vidikovca Sarajevske žičare.


Zvanične prijave za ovu trku su otvorene do utorka, 25. januara, do 23:59 sati, putem online prijava. Nakon ovog datuma moguće su prijave putem kontakt mail-a ili telefona organizatora, ali ne garantujemo da će prijavljeni dobiti startni paket.


Više informacija o samoj trci zainteresovani učesnici mogu pronaći na web stranici PD Skakavac.


Nakon trke se održava afterparty na terasi vidikovca, uz poštivanje svih mjera koje propisuju nadležne službe. Ono što je važno naglasiti, organizator je zahvaljujući podršci Udruženja Sarajevo Taxi osigurao besplatan prevoz za trkače na dan utrke.  


Ubrzo nakon Trebević Traila, Planinarsko društvo Skakavac organizuje 3. Valter Trail-Das ist Valter, koji se održava 05.03.2021. godine u Sarajevu. Prijave za ovu adrenalinsku utrku su otvorene na stranici Valter Trail do 20.02.2022. godine, a ova trka se kreće dijelom rute Igmanskog marša.


Realizaciju aktivnosti Planinarskog društva Skakavac podržavaju Turistička zajednica Kantona Sarajevo (Visit Sarajevo), Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!