Mirko Šarović, predsjednik SDS-a

Otkazivanje posjete Viktora Orbana jasan je pokazatelj da i ono malo 'prijatelja' Dodiku okreće leđa

Front24.01.22, 12:16h

Otkazivanje posjete Viktora Orbana jasan je pokazatelj da i ono malo 'prijatelja' Dodiku okreće leđa
Zabrinuti smo da polako ostajemo sami i da će nas svi napustiti, rekao je Šarović

 

 

Otkazivanje posjete predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana, jasan je pokazatelj da i ono malo "prijatelja" u svijetu okreće leđa članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku - ocijenio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, komentirajući otkazivanje ranije zakazane posjete mađarskog premijera BiH.

 

Šarović smatra očitim da sankcije Sjedinjenih Američkih Država Dodiku polako uzimaju danak i da će se posljedice njegove loše politike sve više osjetiti ne samo u Republici Srpskoj, nego i na međunarodnom planu.

 

Kaže da su iz SDS-a upozoravali na to da "Dodikova interesna, manipulativna - instant politika, ne vodi nigdje, osim u izolaciju i da se to polako obistinjuje".

 

- Upozoravali smo da Republika Srpska nema podršku za Dodikove najnovije najave, čak ni od onih koji su joj tradicionalno prijatelji. Zabrinuti smo da polako ostajemo sami i da će nas svi napustiti - naglasio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još