Ulaznice u prodaji

Predstava 'Bullying Collection' u srijedu, 26. januara na sceni SARTR-a

Kultura24.01.22, 10:29h

Predstava 'Bullying Collection' u srijedu, 26. januara na sceni SARTR-a
Bullying Collection je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva

 

 

U srijedu, 26. januara sa početkom u 20h, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, biće ponovo izvedena predstava “Bullying Collection”, reditelja Aleša Kurta
Predstava je nastala prema tekstovima grupe autora ( Nejra Babić, Aleš Kurt, Sam Guzman, Ian Mc Wethy).


- S obzirom da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, "Bullying Collection" želi ukazati na sveprisutni problem. Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno - saopšteno je iz SARTR-a.


Bullying Collection je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva. Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema. Bulying je zločin u kojem svi oni učestvuju.


U predstavi igraju: Selma Alispahić, Maja Salkić, Dženana Džanić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.


Autorski tim osim glumaca čine još i dramaturginja - Nejra Babić, scenograf - Vedran Hrustanović, kostimografkinja - Lena Samardžić, koreograf – Branko Potočan, autor muzike – Nedim Zlatar, fotograf - Dženat Dreković i dizajner Đorđe Jovanović.


Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!