Januar pokazao zube

Temperature ispod nule u BiH, razvedravanje u drugom dijelu dana

Hronika24.01.22, 07:48h

Temperature ispod nule u BiH, razvedravanje u drugom dijelu dana
Od sredine dana postepeno smanjenje oblačnosti, a u drugoj polovini dana djelomično vedro

 

 

 

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg na području Krajine, istočne i centralne Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine.

 

Ujutro i prijepodne se u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne prognozira pretežno oblačno vrijeme. Na planinama centralne Bosne, na području Bihaća i većeg dijela Unsko-sanskog kantona zadržavanje vlažnijeg zraka za posljedicu ima slabo provijavanje slabog snijega. Na većem prostoru zapada, sjeveroistoka i sjevera Bosne sunčano uz malu oblačnost.

 

Na jugu Hercegovine isušeni slojevi zraka snažnim sjeveroistočnim visinskim strujanjem uvjetuje pretežno vedro vrijeme. Usljed daljnjeg jačanja anticiklone sa sjeveroistoka postepeno se naoblaka smanjuje u centralnim i istočnim područjima Bosne od sredine dana, uvjetujući u drugom dijelu dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do jaka, na momente i olujna bura. Jutarnja temperatura od -13 do -5, na jugu do 0, a dnevna od -6 do -1, na jugu do 5 ºC.

 

U Sarajevu u prvom dijelu dana pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg može provijavati u rano jutro nad okolnim planinama. Od sredine dana postepeno smanjenje oblačnosti, a u drugoj polovini dana djelomično vedro. Jutarnja temperatura oko -10, a najviša dnevna oko -6 ºC.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!