Nakon nereda na prijateljskoj utakmici sa FK Sarajevo

NK Ljubuški: Nećemo biti poligon za izljeve mržnje i nasilničko ponašanje

Hronika23.01.22, 11:00h

NK Ljubuški: Nećemo biti poligon za izljeve mržnje i nasilničko ponašanje
Sve se to događalo u kasnim poslijepodnevnim satima, da bi u kratkome roku počela hajka po portalima, kao i društvenim mrežama na naš klub, ali i na naš grad Ljubuški, objasnili su iz kluba, pri tome odbacujući sve, kako kažu, neutemeljene informacije i neistine

 

 

 

Nogometni klub Ljubuški obratio se javnosti putem društvenih mreža u povodu nemilih scena koje su se dogodile na prijateljskoj utakmici između NK Ljubuški i FK Sarajevo, odigranoj u subotu na stadionu Babovac u Ljubuškom.

 

"FK Sarajevo već godinama zimske pripreme održava u našem gradu, tu su i smješteni, tu i održavaju treninge, kao i većinu pripremnih-prijateljskih utakmica. Svih ovih godina igrači, kao ni stručni stožer, nisu imali ni najmanju neugodnost u našemu gradu, kao i na samome stadionu Babovac, gdje su svakodnevno održavali treninge na otvorenome više puta dnevno bez prisustva osiguranja ili policije", navedeno je u objavi.

 

Naglašeno je kako igrači FK Sarajevo, kao i stručni stožer, svoje slobodno vrijeme između treninga i utakmica provode na ulicama Ljubuškoga, u ugostiteljskim objektima, restoranima, trgovima i to, kako kažu, u trenerkama i jaknama s imenom svoga kluba.

 

"Nikada ni najmanju neugodnost nisu doživjeli ili imali. Ovo ne vrijedi samo za FK Sarajevo, nego i za sve druge klubove koji su gosti našega grada. NK Ljubuški je cijelo vrijeme ustupao svoj stadion Babovac, odnosno glavni teren za igru, koji je nama jedini. Bez obzira je li kiša padala danima, je li teren mekan ili kakve će posljedice ostati na istome, nikada nismo gledali na to kao otežavajuću okolnost", navode iz kluba.

 

Kazali su kako su se uvijek željeli prikazati kao dobri domaćini. 

 

Ističu i to kako je na subotnju utakmicu došlo nešto manje od stotinjak navijača FK Sarajevo, koje službene osobe iz FK Sarajevo nisu najavile.

 

"Došli su na naše tribine, gdje su prvo poluvrijeme proveli lomeći stolice, što je uočila i naša redarska služba. Prešutjeli smo to bez angažmana redara. Na kraju prvog poluvremena skupina navijača FK Sarajevo napušta tribine te se u neposrednoj blizini, izvan stadiona, sukobljavaju s nama nepoznatom skupinom navijača koja definitivno nije iz Ljubuškoga, niti su to navijači našega kluba. Tu dolazi do kraćega sukoba kojeg su, prema našem mišljenju, već ranije dogovorile i organizirale navedene skupine.

 

Sve se to događalo u kasnim poslijepodnevnim satima, da bi u kratkome roku počela hajka po portalima, kao i društvenim mrežama na naš klub, ali i na naš grad Ljubuški", objasnili su iz kluba, pri tome odbacujući sve, kako kažu, neutemeljene informacije i neistine.

 

"Bez obzira o kojim se navijačkim skupinama radilo i odakle one dolazile, Ljubuški vam neće biti poligon za vaše dijabolične izljeve mržnje i nasilničko ponašanje. Ovo je pokušaj bacanja ljage, kako na NK Ljubuški, tako i na grad Ljubuški. Takve postupke s prijezirom odbacujemo", ocijenili su.

 

Oštro su osudili sva događanja koja nemaju veze sa "sportom i domaćinstvom koji Ljubuški pruža svim ljudima dobre volje" te smatraju kako su javnost i mediji ovaj klub i grad pokušali prikazati onakvim kakvi nisu.

 

"Sve bi rado vratili na međunacionalne odnose, kao i većinu stvari u ovoj državi. Sutra će u Ljubuškome, nadamo se, osvanuti sunčan i lijep dan te će isti ti igrači FK Sarajeva piti kavu po našim trgovima i terasama ugostiteljskih objekata, naravno bez policije i zaštitara, što ne bi možda mogli ni u Sarajevu", dodali su u objavi.

 

Zaključuje se kako Ljubuški neće biti poligon za ovakve stvari.

 

Iz MUP-a ŽZH priopćili su kako je PU Ljubuški zaprimila prijavu da je u blizini nogometnog stadiona Babovac u Ljubuškom došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu, na način da je izbila tuča u kojoj sudjeluje veći broj osoba. Policijski službenici zadržali su četiri muške osobe, iste su legitimirane, a utvrđeno je da se radi o K. K. (1990), S. B. (1983), K. K. (1980), svi iz Sarajeva, i M. D. (1975) iz Gračanice.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!