zapalite iskru koja tinja u vama

Sve što ste ikad željeli znati o analnom seksu: 13 vrućih pitanja i odgovora

DEPO PLUS22.01.22, 16:53h

Sve što ste ikad željeli znati o analnom seksu: 13 vrućih pitanja i odgovora
Lubrikant je nužan u analnom seksu, a budući da želite da seks potraje, trebate ga ponovno primijeniti iznova i iznova

 

 

 

Ali ste prvi put odlučili isprobati ga, još ne znate što očekivati, gdje početi niti kako to reći partneru, evo nekoliko savjeta. Možete prvo samostalno istražiti svoje tijelo i tijekom masturbacije istražiti analni dio, bilo da se stimulirate prstima ili seksualnom igračkom - prenosi Živim.hr

 

Ako istražujete analno područje s partnerom, sigurno ćete htjeti neko vrijeme za predigru, kako biste opustili tijelo i zapalili iskru koja u vama tinja.

 

- Razgovor o analnom seksu isti je kao i za svaku drugu seksualnu aktivnost. Budite otvoreni i iskreni, otkrijte kako se osjećate i što tražite - kaže dr. Laura Deitsch, seksologinja i terapeutkinja.

 

Ako postoji interes, možete pokušati. Iako, nemojmo se zavaravati, analni seks se prakticira oduvijek (u Pompejima su na zidovima, između ostalog, i prikazi analnog seksa). Dr. Deitsch je za Bustle odgovorila na 13 pitanja o analnom seksu.

 

1. Kako započeti razgovor o analnom seksu sa svojim partnerom?

 

Važno je znati da je razgovor o analnom seksu poput razgovora o bilo kojem drugom seksualnom činu. Ako ga tretirate kao da je nešto drugo, možete usaditi strah, sram, tabuu i druge misli koje ne bi trebale biti povezane s analnim seksom. Zato počnite jednostavnim pitanjem poput: "Što misliš o analnom seksu?, Pitala/pitao sam se što misliš o tome da malo začinimo stvari..." Tako možete registrirati međusobne razine interesa, razgovarati o tome detaljnije i otkriti što najbolje odgovara vama i vašem partneru.

 


2. Koji su seksualni položaji najbolji za analni seks?

 

Položaji za analni su jednako različiti kao i za vaginalni - misionarski, sprijeda, straga, pseći stil, ravno na leđima... Ovisno o tome koliko ste fleksibilni vi i vaš partner, možete istražiti u kojoj se pozi osjećate ugodno. Općenito, smatra se da je doživljaj najintenzivniji u psećoj pozi.

 


3. Koji je najbolji lubrikant?

 

Lubrikant je nužan u analnom seksu, a budući da želite da seks potraje, trebate ga ponovno primijeniti iznova i iznova. Kada je riječ o lubrikantu, uglavnom postoje tri opcije: na bazi ulja, na bazi silikona i na bazi vode. Lubrikanti na bazi ulja i silikona deblji su i dugotrajniji, što ih čini izvrsnim za analnu igru, ali lubrikanti na bazi ulja (poput kokosovog ulja) mogu oštetiti kondome. Odaberite lubrikant na bazi vode, osobito ako koristite silikonske igračke. Ako ih ne koristite, možete upotrijebiti i silikonski lubrikant. Izbjegavajte kombinaciju silikonske igračke i lubrikanta na bazi silikona jer će silikon uništiti igračku.

 


4. Kako da pripremim svoje tijelo?

 

Puno ljudi na prvi spomen analnog seksa pomisli na kakicu. Ali, zapravo, to uopće ne treba biti predmet brige. Zdravo tijelo, naime, ne pohranjuje izmet u rektum, mjesto gdje se akcija događa. Izmet se kreće kroz rektum dok vršimo nuždu, a prije toga je "viši" pa ne bi trebao biti problem. Ako se nikako ne možete opustiti, možete upotrijebiti blagi klistir, ili jednostavno obratiti pozornost na pražnjenje crijeva prije analnog seksa.

 

Nakon što ste apsolvirali kakicu, sljedeći korak je biti svjestan svog tijela i znati se zaštititi. Analno tkivo je vrlo tanko i može se lako rastrgati, što znači da infekcija može biti problem, ako niste oprezni ili svjesni onoga što se događa u tom dijelu tijela. Kondom će vas najsigurnije zaštititi od bakterijskih infekcija.


5. Želimo koristiti igračku. Što je sigurno za naše tijelo?

 

Srećom po nas, živimo u vremenu u kojem je toliko seksualnih igračaka visoke kvalitete na tržištu, ali također je važno educirati se o tome koji su vam materijali prihvatljivi, osobito ako imate alergije. Sigurna igračka za tijelo znači da u sebi ne sadrži nikakve kemikalije, neporozna je i može se sterilizirati. Nemojte koristiti igračke koje sadrže ftalate, PVC (polivinil klorid), parabene, kemijske/toksične/gumene mirise, vinil (iznimka za c-prstenove), žele gumu, sil-a-gel ili silikon pomiješan s drugim materijalom, plastifikatore, TPR (termoplastičnu gumu) ni elastomer (elastomer je materijal siguran za tijelo, ali je porozan i ne može se sterilizirati).

 


6. Kako koristite analne čepove?


Ako oklijevate s analnim seksom, zamislite čepove (butt plugs) kao neku vrstu uranjanja nožnog prsta u bazen kako biste testirali temperaturu. Iako nitko ne kaže da ne možete skočiti ravno u duboki bazen bez testiranja vode, nisu svi to spremni učiniti - i to je potpuno u redu. Zato su analni čepovi odlični za početak analne igre. Dolaze u različitim veličinama i materijalima, obično su suženi i oblikovani za optimalno umetanje i nude veliku kontrolu za početnike. Također, mogu poslužiti i kao vaginalna penetracija.

 

7. Što su analne kuglice i kako ih koristimo?

 

Analne kuglice obično su ujednačeni set odvojenih kuglica, a sve su pričvršćene na dugi štapić ili konopac. Umetnu se u vaginu ili analni otvor toliko koliko je ugodno i ostave unutra dok se odvija akcija, što pojačava zadovoljstvo, ili se nježno umetnuti i ukloniti tijekom predigre.

Iako su analne kuglice uglavnom iste, kuglice mogu varirati u veličini i obliku, neke su ovalnije, što bi moglo bolje odgovarati početniku. Također, možete birati između fleksibilne vrste analne kuglice ili one koja je manje fleksibilna i izravnija u svojoj stimulaciji. Isprobajte ono što najbolje odgovara vama i vašem partneru.

 


8. Može li se doživjeti orgazam u analnom seksu?

 

Postoji nekoliko različitih vrsta orgazma koje se mogu doživjeti. Mnoge žene izvještavaju o svojim najmoćnijim orgazmima tijekom analne penetracije. Jedna od prednosti analnog seksa je i ta da su, ovisno o položaju, vagina i klitoris na dohvat ruke za stimulaciju.

 

9. Koje su tehnike za dobru analnu masažu?

 

Niste sasvim spremni za analni seks ili radije biste pokušajte nešto za "pripremanje terena"? Idite sporo, upotrijebite prste i idite toliko duboko dok osjećate ono što vašem partneru pruža zadovoljstvo. Zapamtite da je i okolno tkivo prepuno osjetljivih živčanih završetaka, što također potiče ugodu.


10. Je li prevelik penis nepremostiva prepreka?

 

Ako je veliki penis vašeg partnera prevelik za analni seks, to ne znači da morate propustiti svu analnu zabavu. Igračke su odlična zamjena, kao i prsti. Zapamtite, ime igre je zadovoljstvo, a ne herojstvo. Također, usta su prekrasan alat za stvaranje užitka. S vremenom se možda upustite u istraživanje koliko velik je prevelik penis.

 


11. Mogu li imati analni seks ako patim od hemoroida?

 

To u potpunosti ovisi o vašem pragu boli/zadovoljstva i onome što vam je rekao liječnik. Ako postoji neko zdravstveno stanje koje vas sprečava da se upustite u seksualne aktivnosti razgovarajte o tome sa svojim liječnikom. Možda ćete morati malo prilagoditi, a li zdravstveno stanje ne mora biti prepreka seksualnim odnosima.

Možda ne želite baš pitati svog liječnika hoće li vaši hemoroidi moći podnijeti analni seks, ali važno je razgovarati o tome jer je analno tkivo vrlo tanko, tako da se ne želite zezati.

 


12. Jesu li kondomi potrebni?

 

Kondomi su učinkovit način za zaštitu od velikog rizika zaraze. Redovito se pregledajte, testirajte se na spolne bolesti, upoznajte svog partnera, steknite povjerenje, a zatim odlučite o vlastitoj razini udobnosti. Također, ako kombinirate analnu stimulaciju, a potom želite vaginalnu, pobrinite se da koristite novi kondom kako biste izbjegli prolazak bakterija.

 


13. Hoće li boljeti?

Osim brige o kakici, još je jedno veliko pitanje da li analni seks boli? Zapravo analni seks ne bi trebao boljeti ako se koristi puno lubrikanta, radi na opuštanju, ako se krene polako i s međusobnim poštovanjem partnera. Zapamtite, činite ono što vam pruža dobar osjećaj, a smo vi možete odlučiti što je to. Ako ste za, pokušajte, ali ako niste, i to je sasvim u redu.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!