FOTO/ Nakon drame na Brusu

Fotografija ne laže: PU Istočno Sarajevo demantovala da je izdala prekršajne naloge zbog klanjanja na Trebeviću

Hronika21.01.22, 19:10h

Fotografija ne laže: PU Istočno Sarajevo demantovala da je izdala prekršajne naloge zbog klanjanja na Trebeviću
Policijski službenici su se, kako je rečeno u Policijskoj upravi, odazvali na poziv građana, jer su ih Čavčić i Vatrić "uznemirili vikom, galamom, verbalnim napadima i uvredama"

 

 

Nakon što su dvojica Sarajlija, Bajro Čavčić i Semir Vatrić, zajedno sa više od dvadeset mališana, prije dva dana doživjeli veoma neugodnu situaciju na Trebeviću kada su im zbog obavljanja molitve policijski službenici PU Istočno Sarajevo napisali prekršajni nalog zbog "Nepristojnog ponašanja - Obavljanje namaza", oglasili su se iz ove ustanove kako bi demantovali čitavu priču.

 

Naime, iako u prekršajnom nalogu jasno piše "Smetanje nepristojnim ponašanjem (obavljanje namaza), gdje je tim izazivao uznemirenost kod građana", Policijska uprava Istočno Sarajevo demantovala je navode da su dvojici lica, prije dva dana, uručeni prekršajni nalozi.

 

prekrsajni-nalog-istocno-sarajevo-policija-klanjanje

 

Policijski službenici su se, kako je rečeno u Policijskoj upravi, odazvali na poziv građana, jer su ih Čavčić i Vatrić "uznemirili vikom, galamom, verbalnim napadima i uvredama".

 

Podsjetimo, Čavčić i Vatrić su ubjeđivali policajce kako njihov postupak nije u skladu sa zakonom te da mogu snositi posljedice zbog čega su oni u više navrata kontaktirali komandira i prenosili im povratne informacije i naredbu od komandira koji je insistirao na pisanju prekršajnog naloga. Ipak, u jednom trenutku, službenici su dobili poziv i naredbu da ne pišu prekršajne naloge te su se pokušali izvući tako što su tražili od Čavčića da im vrati prekršajni nalog, što je on odbio.

 

- Na lice mjesta izašli su poliicijski službenici i zatekli lice inicijala B.Č. kojem su izdali prekršajni nalog iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru, kao i lice S.V protiv kojeg će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog vrijeđanja, budući da je vrijeđao jednog od građana. Napominjemo, navedana lica nisu lišavana slobode - istakao je načelnik Sektora policije PU Istočno Sarajevo Milan Čvoro, prenosi RTRS.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još