Pogledajte popis poslodavaca kod kojih možete dobiti posao

Usvojene liste poslodavaca po Programu javnih radova PLUS i Programu sufinansiranja zapošljavanja u javne zdravstvene ustanove i javne ustanove iz oblasti socijalne zaštite

Biznis Klub20.01.22, 16:57h

Usvojene liste poslodavaca po Programu javnih radova PLUS i Programu sufinansiranja zapošljavanja u javne zdravstvene ustanove i javne ustanove iz oblasti socijalne zaštite
Služba za zapošljavanje će nastaviti sa ovim aktivnostima, a sve u cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevu

 


U cilju realizacije Pograma o izmjenama i dopunama Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanje strukture zaposlenih u Kantonu Sarajevo u 2021. godini Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo, je dana 10.12.2021.godine, objavila Javni poziv poslodavcima za učešće u Programu  Javnih radova PLUS i  Programu sufinansiranja zapošljavanja u javne zdravstvene ustanove i javne ustanove iz oblasti socijalne zaštite.

 

Putem Programa Javnih radova PLUS  Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo stimuliše se zapošljavanje  102 nezaposlene osobe teško zapošljivih kategorija , radnim angažovanjem kroz Program Javnih radova na period do dva mjeseca, te za tu namjenu obezbjeđena su sredstva od 180.378,00 KM.

 

Programom sufinansiranja zapošljavanja u javne zdravstvene ustanove i javne ustanove iz oblasti socijalne zaštite cilj je obezbijediti kraće trajanje nezaposlenosti i oebzbijediti kvalificiranu radnu snagu kroz zapošljavanje nezaposlenih u javne zdravstvene ustanove i javne ustanove iz oblasti socijalne zaštite. Ovim programom planirano je zapošljavanje 87 nezaposlenih osoba na period od 12 mjeseci, te je za ovu namjenu izdvojen iznos od 1.048.800,00 KM. S obzirom na pandemiju koronavirusa (COVID-19) i povećanu potrebe za pružanjem zdravstvenih usluga, a jedan od glavnih problema zdravstvenog sistema je nedostatak kvalificirane radne snage ovim Programom bar će se jednim dijelom ublažiti taj nedostatak.

 

Služba za zapošljavanje će nastaviti sa ovim aktivnostima, a sve u cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevu.

 

Usvojene Liste poslodavaca po Programu javnih radova PLUS i Programu sufinansiranja zapošljavanja u javne zdravstvene ustanove i javne ustanove iz oblasti socijalne zaštite objavljene su na web stranici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

 

Liste pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!