Neočekivana izjava

Bon Vox: Stid me većine pjesama U2, najradije slušam 'Miss Sarajevo'

Showbizz19.01.22, 21:03h

Bon Vox: Stid me većine pjesama U2, najradije slušam 'Miss Sarajevo'
Bono je jednom prilikom izjavio kako kroz "Miss Sarajevo" kritikuje međunarodnu zajednicu koja nije učinila dovoljno da zaustavi opsadu Bosne i Hercegovine

 

 

 

U nedavnom intervjuu za "Hollywood Reporter" Bono Vox, frontmen grupe U2, otkrio je na koju pjesmu grupe je najponosniji, te koju najradije sluša, prenosi Faktor.  


- Vozio sam automobil, a na radiju je puštena jedna naša pjesma. Osjetio sam sramotu. Zapravo, stid me većine pjesama koje izvodimo. Nisam naročito ponosan na njih. Moram priznati da najradije slušam "Miss Sarajevo" koju sam sinimio s Lucianom Pavarottijem. Većina ostalih me tek malo naježi, a "Vertigo" je vjerovatno ona na koju sam najponosniji - rekao je irski muzičar.


"Miss Sarajevo" je jedini singl sa albuma "Original Soundtracks 1" iz 1995. godine, grupe U2 i Briana Ena. Singl je prvobitno izdat pod pseudonimom benda "Passengers". Luciano Pavarotti je bio gostujući vokal, koji je otpjevao opersku solo dionicu u pjesmi.


Bono je jednom prilikom izjavio kako kroz "Miss Sarajevo" kritikuje međunarodnu zajednicu koja nije učinila dovoljno da zaustavi opsadu Bosne i Hercegovine.


Junakinja pjesme je Inela Nogić, koja je 1993. godine izabrana za Miss opkoljenog Sarajeva.


U navedenom intervjuu sa novinarom nije bio oštar samo prema pjesmama koje je napisao, već i prema imenu benda, U2, kojeg isprva nije ni najmanje volio. Njihov prvi menadžer, Paul McGuinness, bio je taj koji ih je natjerao da zadrže ime, smatrajući da je odlično i da će dobro izgledati na majicama obožavatelja. Uprkos tome, Bonu se ime U2 ni danas ne sviđa pretjerano.


Uz sve to, Bono Vox je pokazao i da je ujedno svoj najveći kritičar, pa je tako kazao:


- Pjevač sam postao tek nedavno. Možda neki to još uvijek nisu primijetili, no shvatam ih – iskren je legendarni roker.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!