unatoč statusu u vezi sa (ne)vakcinisanjem

Sponzori ipak ostaju uz Đokovića: Prestižni magazin objavio kako stoje stvari - jedan veliki brend je u dilemi?!

Biznis Klub19.01.22, 18:10h

Sponzori ipak ostaju uz Đokovića: Prestižni magazin objavio kako stoje stvari - jedan veliki brend je u dilemi?!
Francuska kompanija za proizvodnju odjeće Lacoste je jedini Đokovićev sponzor koji se premišlja o nastavku saradnje sa svojim klijentom

 

 

 

 

Izgledno je da će svjetski broj jedan izgubiti milione zbog statusa koji je stekao u vezi sa vakcinisanjem protiv koronavirusa - objavio je ugledni Forbes.


Ipak, sponzori koji su Novaku Đokoviću isplatili 30 miliona dolara prethodne godine uglavnom se još nisu izjasnili nakon što je srpskom teniseru zabranjeno učešće na ovogodišnjem Australian Openu.
 

Neki, pak, jesu... Prema informacijama do kojih je došao ovaj prestižni magazin, može se zaključiti da su kompanije koje sponzorišu Đokovića mahom slično reagovale na sagu u kojoj je njihov klijent odigrao glavnu ulogu.


Iz Raiffeisen banke su već potvrdili da i dalje nastaviti saradnju sa Đokovićem.


- Ova odluka Raiffeisen banke je donijeta prije nego što su se pojavili sadašnji izvještaji o Novaku Đokoviću i njegovom odnosu prema vakcinaciji, i ne zavisi od njegovog učešća na Australian Openu - naveli su u saopštenju.


I švajcarski proizvođač satova Hublot je na sličan način podržao osvajača 20 Grand Slam titula.


- Novak Đoković je svoj čovjek. Mi ne možemo da komentarišemo njegove privatne odluke. Hublot će nastaviti svoju saradnju sa prvim reketom svijeta - navodi se u saopštenju ove kompanije za AP.


Francuska kompanija za proizvodnju odjeće Lacoste je jedini Đokovićev sponzor koji se premišlja o nastavku saradnje sa svojim klijentom. Njihov portparol je u ponedjeljak rekao kako će kompanija kontaktirati Đokovića, kako bi se “osvrnuli na događaje iz prethodnih nedelja u Australiji”, prenosi CNN.


Đokovićevi ostali sponozi – Asics, Head, Lemero, NetJets, Peugeot – nisu odgovorili na Forbesova pitanja, niti su javno komentarisali svoje planove u vezi dalje saradnje sa srpskim teniserom.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!