video/ snimak pogledan 17 miliona puta

Ovo će vam popraviti dan: Pogledajte kakva je kokoš majka, i nije važno kome - uzela je tri mačića pod svoje i brine za njih kao da su njeni...

Zabava19.01.22, 11:22h

Ovo će vam popraviti dan: Pogledajte kakva je kokoš majka, i nije važno kome - uzela je tri mačića pod svoje i brine za njih kao da su njeni...
Kokoš je osjetila da malenim stvorenjima treba toplina i zaštita, pa im je ona to pružila

 

 

 

Kad vidimo kokoš kako sjedi, svi pomislimo da sjedi na jajetu koje je izlegla. I zaista, uglavnom to i jest tako. No, ponekad se dogodi da kokoš zapravo sjedi i grije - tri mačića.

 

Snimka je zaista nevjerojatna: kokoš grije malce, a oni poslušno leže ispod nje i griju se. To što nisu u rodu, pa čak niti ista vrsta, nikome od njih nije važno. Kokoš je osjetila da malenim stvorenjima treba toplina i zaštita, pa im je ona to pružila. A oni, još uvijek jako maleni, su to sa zahvalnošću prihvatili.

 

Još jedan je to dokaz kako životinje mogu biti velikodušne. Veoma često će pomoći drugoj životinji u nevolji, posebno kada je riječ o mladunčetu. Pritom ne rade baš nikakvu razliku: kujice tako doje mačiće, majmuni brinu za pse, a poznat je i jedan slučaj kad je lav odgajao i cijeli svoj život štitio jednu - antilopu.

 

Mnogi na društvenim mrežama, a snimka je pogledana 17 milijuna puta, nisu mogli skriti oduševljenje nježnošću koju je ova pomajka kokoš pokazala brinući se o svojim malenima.

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!