Izgubila bitku s Covidom-19

Češka pjevačica antivakserica namjerno se zarazila koronom pa umrla: Evo šta je napisala dva dana prije smrti

Hronika18.01.22, 17:35h

Češka pjevačica antivakserica namjerno se zarazila koronom pa umrla: Evo šta je napisala dva dana prije smrti
Dva dana prije smrti pjevačica češke folk grupe Asonance na društvenim je mrežama napisala: "Preživjela sam. Bilo je živopisno. Sada će biti koncerata, pozorišta, saune, putovanja na more"

 

 

 

Češka pjevačica Hana Horka, protivnica vakcinacije protiv koronavirusa, umrla je u dobi od 57 godina pošto se namjerno zarazila virusom kako bi dobila covid-potvrdu, objavila je njena porodica.

 

Njen sin Jan Rek izjavio je na javnom radiju iRozhlas.cz da se njegova majka odbijala vakcinisati i namjerno se izložila virusu kojim su se on i njegov otac, obojica vakcinisani, zarazili prije Božića. "Odlučila je da će normalno živjeti s nama i radije dobiti virus nego se vakcinisati", kazao je Rek.

 

Dva dana prije smrti pjevačica češke folk grupe Asonance na društvenim je mrežama napisala: "Preživjela sam. Bilo je živopisno. Sada će biti koncerata, pozorišta, saune, putovanja na more".

 

U Češkoj se dokaz o vakcinaciji ili nedavnom preboljenju zahtijeva za ulazak na društvena događanja. Njen sin optužio je lokalne antivaksere za majčinu smrt i rekao da imaju "njenu krv na svojim rukama".

 

"Tačno znam ko je formirao njeno mišljenje. Tužan sam što je više vjerovala strancima nego svojoj porodici i tezama o stjecanju prirodnog imuniteta izlaganju bolesti", rekao je Jan Rek.

 

U zemlji je upravu u jeku širenje novog vala pandemije s 20.000 novozaraženih u ponedjeljak.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još