Saslušana u Tužilaštvu BiH

Vidović: Nema nikakve krivice RS, istragu treba obustaviti

Front18.01.22, 14:56h

Vidović: Nema nikakve krivice RS, istragu treba obustaviti
“Mi apsolutno poštujemo Ustav i takav smo zaključak na NSRS donijeli. Mislim da se istraga treba obustaviti”, kazala je Vidović

 

 

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović saslušana je danas u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta Napad na ustavni poredak, kao svjedok. Istakla je kako nema krivice Republike Srpske.

 

“Smatram kao i svi što su bili iz RS da ne kršimo Ustav BiH. Naprotiv, RS želi da radi i donosi svoje propise u skladu s Ustavom BiH. Želimo vratiti oduzete nadležnosti, što je u skladu s Ustavom BiH”, kazala je Vidović.

 

Navela je kako “ovaj predmet nema epilog nikakve krivice za RS”.

 

“Mi apsolutno poštujemo Ustav i takav smo zaključak na NSRS donijeli. Mislim da se istraga treba obustaviti”, kazala je Vidović.

 

Danas je saslušan i poslanik Marinko Dragišić koji je kazao da “postupanje NSRS nije udar nego pravna borba Republike Srpske za svoj ustavnopravni položaj koji joj pripada u dejtonskoj BiH”.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još