malo se pogubio?

Dodik kontradiktoran: Nismo mi blokirali rad institucija BiH... Tražit ćemo razloge zašto predstavnici RS-a ne učestvuju u radu istih...

Front17.01.22, 16:06h

Dodik kontradiktoran: Nismo mi blokirali rad institucija BiH... Tražit ćemo razloge zašto predstavnici RS-a ne učestvuju u radu istih...
Obrušio se i na međunarodne dužnosnike, kazavši da se Christian Schmidt lažno predstavlja kao visoki predstavnik, a govoreći o sankcijama koje je za njega uvelo Ministarstvo finanisija Sjedinjenih Američkih Država kazao je da su Amerikanci "na strani muslimana u BiH"

 

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je danas da će nastaviti s politikom prijenosa nadležnosti s nivoa Bosne i Hercegovine na nivo bh. entiteta Republika Srpska jer je, kaže, tako odlučila entitetska skupština.

 

Tako će biti, kaže, sve dok se ne riješi pitanje nametanja izmjena Krivičnog zakona BiH kojima je zabranjeno negiranje genocida i veličanje ratnih zločina, što je učinio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, a predstavnici entiteta dolazit će na sjednice državnih tijela samo kada je interes RS-a u pitanju.

 

Dodik je kazao da oni nikada "nisu blokirali rad institucija BiH", a potom je kontradiktorno kazao da će se tražiti načini za otklanjanje razloga zašto predstavnici RS-a ne učestvuju u radu državnih institucija.

 

- Tražit ćemo načina da se otklone razlozi zašto ne učestvujemo. Moguće je da će se doći do nekog prijedloga. O tome ćemo razgovarati sa svim faktorima u narednim danima. Razgovarat ćemo i sa opozicijom - najavio je Dodik.

 

Član Predsjedništva BiH Dodik se susreo nedavno s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je zamolio da se vrati u institucije BiH, a Dodik je kazao da to nije mala stvar.

 

Obrušio se i na međunarodne dužnosnike, kazavši da se Christian Schmidt lažno predstavlja kao visoki predstavnik, a govoreći o sankcijama koje je za njega uvelo Ministarstvo finanisija Sjedinjenih Američkih Država kazao je da su Amerikanci "na strani muslimana u BiH".

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 117

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još