Johnson želi trajno opozvati zakone

Velika Britanija ukida izolaciju za zaražene koronom?

Lifestyle17.01.22, 07:58h

Velika Britanija ukida izolaciju za zaražene koronom?
Johnson bi također trebao ukinuti plan B covid restrikcija, uveden prošli mjesec kako bi se usporilo širenje omikron varijante

 

 

Velika Britanija ima namjeru ukinuti pravilo po kojem ljudi moraju u izolaciju nakon što se zaraze koronavirusom, piše u nedjelju The Telegraph.

 

Premijer Boris Johnson želi trajno opozvati hitne zakone o koronavirusu dok broj slučajeva covida-19 u Britaniji nastavlja padati, kaže se u izvješću tog lista, te dodaje da će opće smjernice ostati na snazi ali da neće rezultirati kaznama ako se ne budu slijedile.

 

Na planovima će se raditi tijekom sljedećih tjedana, a odluka se očekuje u proljeće, dodaje se.

 

Prošli tjedan, ministar zdravstva Sajid Javid rekao je da će samoizolacija zbog covida-19 u Engleskoj biti skraćena na pet dana sa sedam, nakon što osoba ima dva negativna testa.

 

Johnson bi također trebao ukinuti plan B covid restrikcija, uveden prošli mjesec kako bi se usporilo širenje omikron varijante, javio je ranije Telegraph.

 

Po planu B u Engleskoj ljudima se preporučilo da rade od doma koliko je to moguće, nose maske u javnom prijevozu i na javnim mjestima kao i da moraju pokazati covid potvrde za ulazak u noćne klubove i na velika događanja.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!