TEMPERATURE SE PENJU IZNAD NULE

Stiže li spas od zagađenja: Meteorolozi objavili prognozu za naredne dane... Ima li padavina na vidiku?

Hronika16.01.22, 18:40h

Stiže li spas od zagađenja: Meteorolozi objavili prognozu za naredne dane... Ima li padavina na vidiku?
U Sarajevu prolazno naoblačenje prije podne. Zatim smanjenje oblačnosti do večernjih sati kada se očekuje novo naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti slab snijeg

 

 

 

 

Sutra u Bosni i Hercegovini će prije podne biti prolazno povećanje oblačnosti. Lokalno po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru Bosne prije podne će biti i magle.


Jače naoblačenje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine usloviti slab snijeg i susnježicu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.


Najniža jutarnja temperatura između -7 i -1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.


U Sarajevu prolazno naoblačenje prije podne. Zatim smanjenje oblačnosti do večernjih sati kada se očekuje novo naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti slab snijeg.


Jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna oko 1°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


U utorak, 18. januara, pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.


U srijedu, 19. januara, prognozira se pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!