POTPUNO SE POVUKAO IZ JAVNOSTI

Gdje je nestao Ismir Jusko? Vratio se svojoj velikoj ljubavi: 'I ja sam samo ljudsko biće od krvi i mesa'

Hronika16.01.22, 17:58h

Gdje je nestao Ismir Jusko? Vratio se svojoj velikoj ljubavi: 'I ja sam samo ljudsko biće od krvi i mesa'
Nekoliko puta su me pitali o politici i povratku, ali u ovom momentu sve sam ostavio po strani. Nisam siguran šta će budućnost donijeti. Čovjek nikada ne treba biti isključiv, ali u ovom momentu samo mi treba odmor od politike – govori Jusko

 

 


 

Ismir Jusko Švabo, nakon što je u januaru prošle godine predao dužnost ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici, potpuno se povukao iz javnosti i posvetio se svojoj velikoj ljubavi - sportu.


- Potpuno sam se predao radu u klubu "Bushido" i ostvarili smo rezultate kakve nismo imali u posljednjih deset godina. Radim po pitanju društveno-korisne aktivnosti na mjesečnoj bazi. Radim škole samoodbrane za pripadnice ljepšeg spola potpuno volonterski, znači besplatno. Posvetio sam se i djeci koja imaju problema sa vršnjačkim nasiljem, i ovom dijelu takmičarske ekipe "Bushido" sa kojom nisam radio od kada sam ušao u politiku. Sada je potpuni fokus na klubu - kaže za Faktor Ismir Jusko Švabo.


Kako ističe, "Bushido" je sada na prvom mjestu.


- Kada smo 1993. godine osnovali klub motiv je bio da djeci u opkoljenom Sarajevu pored granata i snajpera damo mogućnost da se bave sportom. Kada me neko pita za "Bushido", to za mene nije klub nego druga porodica. I pored sportskih aktivnosti puno mi je važnije skalanjanje mladih sa ulica i da ih usmjerimo u pravom pravcu. Da kroz sport postanu zdravi ljudi i da imaju samopouzdanje. Puno mi je važnije praviti kompletnu ličnost nego momka koji će osvajati medalje. Važnije mi je da uzimaju od mene i ostalih trenera vrijednosti koje će im pomagati do kraja života – nastavlja Jusko.


Bivši kantonalni i državni ministar pojašnjava da nije napustio SBB.

 

- I dalje sam član SBB-a. Nisam izašao iz stranke. Kada sam izašao iz zakonodavne i izvršne vlasti, osjetio sam veliko olakšanje. Došlo je do zamora. I ja sam samo ljudsko biće od krvi i mesa i svima nama treba odmor da se vratimo u normalu. Nekoliko puta su me pitali o politici i povratku, ali u ovom momentu sve sam ostavio po strani. Nisam siguran šta će budućnost donijeti. Čovjek nikada ne treba biti isključiv, ali u ovom momentu samo mi treba odmor od politike – govori Jusko na kraju razgovora za Faktor.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još