NAKON KOMENTARA O DODIKU I BOŠNJACIMA

Duraković odgovara Ceriću: 'Kakve perfidne teze opet protura bivši reis! Ako mu je to prošlo '93, sada neće!'

Front15.01.22, 21:17h

Duraković odgovara Ceriću: 'Kakve perfidne teze opet protura bivši reis! Ako mu je to prošlo '93, sada neće!'
Zahvalio se Cerić Dodiku za "buđenje Bosne i uspavanih Bošnjaka" i u svom komentaru sve navukao na "vjersku priču", pa dobio odgovor...

 

 


Bh. reditelj, novinar i direktor Bosanskog kulturnog centra Sarajevo Jasmin Duraković reagovao je na današnji komentar bivšeg reisa IZ BiH Mustafe Cerića.

 


Cerić je, podsjećamo, u svom komentaru na aktuelna politička dešavanje u Bosni i Hercegovini te secesionističke aktivnosti Milorada Dodika, između ostalog napisao da se sjeća kako je "2003. godine kazao za jedan austrijski magazina da je Radovan Karadžić svojom antimuslimanskom retorikom devedesetih godina utjecao više na Bošnjake da se vrate islamu nego moje islamsko djelovanje od pedeset godina. To isto danas važi da se kaže za Milorada Dodika, koji svojom antibosanskom retorikom najviše doprinosi buđenju bosanske državne, patriotske, političke i kulturne svijesti, koja dosada nije viđena više nego svekolika bosanska inteligencija".


Cerić se u svom tekstu također naveo i da je "Dodik najzaslužniji što se Bosna napokon diže iz pepela kao Feniks" ta da je dobro što postoji jer "bez njega bi bilo dosadno! Bošnjaci/Bosanci bi se uspavali! Ovako su se Bošnjaci/Bosanci, zahvaljujući Dodiku, probudili".


Odgovarajući na ovakve Cerićeve konstatacije, Duraković je u kratkom statusu na svom Facebook profilu poručio:      


- Kakve perfidne teze opet protura bivši reis.
Kao otpor Dodiku dala samo islamska komponenta u BiH.


Bošnjacima, ali i ne samo njima, BiH je sve, pa onda sve ostalo.
A ovaj opet navlači na vjersku priču.


Ako mu je to prošlo '93, sada neće - poručio je Duraković.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još