JANJIĆ O VUČIĆEVOJ PORUCI DODIKU

I predsjedniku Srbije je pao mrak na oči: 'Proslava 9. januara bila je kap vode koja je prelila čašu!'

Front15.01.22, 12:49h

I predsjedniku Srbije je pao mrak na oči: 'Proslava 9. januara bila je kap vode koja je prelila čašu!'
- Iako je zakasnio, dobro je došao. Bolje ikad nego nikad - komentar je osnivača i predsjednika Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušana Janjića na ovaj potez predsjednika Srbije

 

 

 


- Kap vode koja je prelila čašu i u Briselu i u Washingtonu bila je proslava 9. januara, i sve ono što se dešavalo oko toga - kaže predsjednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, prenosi Al Jazeera Balkans.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je rukovodstvo bh. entiteta Republika Srpska i člana bh. Predsjedništva Milorada Dodika da se vrate u institucije Bosne i Hercegovine i tamo nastave političku borbu za svoje interese.


Vučić smatra da su američke sankcije Dodiku užasan presedan i da mogu imati katastrofalne posljedice za odnose u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji. Na sastanku s Vučićem u Beogradu, Dodik je istakao da se protiv entiteta Republika Srpska vodi kampanja kako u Sarajevu, tako i u zapadnim centrima moći.


- Iako je zakasnio, dobro je došao. Bolje ikad nego nikad - komentar je osnivača i predsjednika Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušana Janjića na ovaj potez predsjednika Srbije.


Smatra da je kap koja je prelila čašu proslava 9. januara.


- Kap vode koja je prelila čašu i u Briselu i u Washingtonu bila proslava 9. januara, i sve ono što se dešavalo oko toga.


Janjić kaže da je došlo i do mobilizacije građana koji su za Bosnu i Hercegovinu te da je njihov nastup u Evropi i samoj Bosni i Hercegovini bio vrlo ubjedljiv.


Ipak, kaže da ovo ne znači promjenu Vučićeve politike.


- To je samo početak, to još uvijek ne mora da znači promjenu politike Vučićeve prema Dodiku i RS-u i uopšteno prema cijelom kontekst.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još