nova saznanja

Matej Periš znao je gdje ide i planirao se vratiti u klub: Trčao je trasom koju Google navigacija nudi kao najbolji put prema ovom restoranu...

Hronika14.01.22, 15:49h

Matej Periš znao je gdje ide i planirao se vratiti u klub: Trčao je trasom koju Google navigacija nudi kao najbolji put prema ovom restoranu...
Matejev otac Nenad Periš primijetio je te više puta napomenuo kako mu se čini da njegov sin na snimkama trči prema određenom cilju

 

 

 


Ruta kojom se u noći nestanka kretao mladi Splićanin Matej Periš (27) više je puta označena i rekonstruirana te je dosad već potpuno poznata, no sam opis kretanja ne daje odgovor na pitanje zašto se mladić njome zaputio. Trenutno je široko prihvaćen narativ da Matej nije imao cilj te da je bezglavo trčao - piše Slobodna Dalmacija

 

Međutim, uočili smo kako je trasa kojom se odlučno i užurbano kretao ulicama Beograda te noći skoro potpuno istovjetna ruti koju prvu predlaže internetska navigacija nakon unosa kluba Magacin, bivši Gotik, kao polazne točke, i restorana Savanova, kao odabranog odredišta.

 

IZVRSNO SE SNALAZIO


Njegova i navigacijska ruta ne preklapaju se tek u jednom kraćem dijelu, nakon čega se Matej ponovno vraća na zadani put. U slučaju da je nekud namjeravao stići, za pretpostaviti je da se momak u stranoj zemlji oslonio na upute koje mu je ponudila mobitel navigacija.

 

Ako je bilo tako, trasu do željene lokacije je potražio sam, ali isto tako postoji mogućnost i da ju je netko, tko ga je ondje i čekao, podijelio s njim, bilo preko WhatsAppa ili preko Telegrama.

 

Matejev otac Nenad Periš primijetio je te više puta napomenuo kako mu se čini da njegov sin na snimkama trči prema određenom cilju.

 

- Nije trčao, kako vidim, a da ne zna gdje trči – poručio je otac mladića.

 

Pogleda li se put koji je Matej prešao iz zraka i usporedi s uputama navigacije, čini se da njegova trasa doista kontinuirano “teče” ka finalnom odredištu. Pritom neke njegove reakcije, kao što su zaustavljanje taksija i jedno odlučno skretanje, odaju nastojanje da se vrati na ispravnu putanju.

 

Matej, osim toga, ne uznemirava prolaznike, ne tetura, sklanja se od vozila, spretno preskače ogradu ispred restorana na odredištu, naposljetku usporava korak, i sve vrijeme ne djeluje dezorijentirano. Naprotiv, iz te perspektive djeluje kao da se izvrsno snalazi oslanjajući se na vlastitu prostornu orijentaciju na mračnim i polupraznim ulicama nepoznatog grada.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(SD, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!