Kapacitet je 2.400 skijaša na sat

Nova instalacija vertikalnog transporta: Šestosjed u Trnovu pušten u rad

Lifestyle14.01.22, 08:58h

Nova instalacija vertikalnog transporta: Šestosjed u Trnovu pušten u rad
Na Jahorini je trenutno u pogonu kompletan vertikalni transport i svih 47 km dobro pripremljenih ski staza su na raspolaganju skijašima i borderima

 

 

 

Na Jahorini je jučer u rad puštena još jedna nova instalacija vertikalnog transporta, šestosjed Trnovo, čime je zaokružen ciklus investicija realizovanih tokom proteklog ljeta.

 

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić pojasnio je da je kapacitet šestosjeda 2.400 skijaša na sat, dužine je 570 m, a da vožnja traje oko dvije minuta.

 

- Uz sam šestosjed ovdje smo izgradili i jednu potpuno novu ski stazu, stazu broj devet koja je blaga i široka i već sada dobijamo sjajne povratne reakcije od skijaša koji su imali priliku da isprobaju ovu ski stazu - kazao je.

 

Za 43 dana skijanja na Jahorini je skijalo 110.000  skijaša što je za  50 posto bolje u odnosnu na isti period prošle godine. Promet je premašen je za 60 posto u odnosu na prethodnu godinu.

 

Na Jahorini je trenutno u pogonu kompletan vertikalni transport i svih 47 km dobro pripremljenih ski staza su na raspolaganju skijašima i borderima, saopćeno je iz OC Jahorina. 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!