Svađa na sjednici u Gornjem Vakufu

SDA tvrdi da je pijani vijećnik SDP-a fizički napao načelnika, oni odbacuju optužbe

Front14.01.22, 07:52h

SDA tvrdi da je pijani vijećnik SDP-a fizički napao načelnika, oni odbacuju optužbe
Oni podvaljuju nama, da smo nevjernici, oni su najpošteniji, sve što rade je u ime dragog Allaha, oni se kriju iza vjere, mi smo ćafiri, nevjernici, to je njihova politika, kazao je Gekić

 

 

Nemile scene zabilježene su juče na sjednici Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf kada su vijećnici SDP-a došli pijani, a potom je jedan od njih, Kadir Kičin, nasrnuo na načelnika Općine Seada Čauševića.

 

Sjednica je prekinuta.

 

Informaciju o ovome saopćila je SDA Gornji Vakuf.

 

- Dana, 13.1.2022.godine, u 14 sati održana je sjednica Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje na kojoj se trebala zakazati sjednica Općinskog vijeća kao i dnevni red sjednice.

 

Sjednici su prisustvovali predstavnici političkih stranaka naše Općine, predsjednici klubova, predsjedavajući OV-a, načelnik Općine i sekretar Općine.

 

Sjednici su prisustvovali i vijećnici OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje, koji su na sjednicu došli u vidno alkoholiziranom stanju.

 

Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima. Sjednicu je prekinuo nakon što su se vijećnici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Općinskog vijeća i Poslovniku o radu. Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine.

 

Ovim saopštenjem oštro osuđujemo neprimjereno i siledžijsko ponašanje vijećnika Kadira Kičina (vijećnik SDP-a Gornji Vakuf), te pozivamo nadležne policijske i pravosudne organe da poduzmu sve zakonom propisane radnje i mjere zbog ugrožavanja lične sigurnosti općinskog načelnika kao i sigurnosti svih prisutnih u zgradi Općine.

 

Ovakav čin jednog općinskog vijećnika neće narušiti međuljudske odnose u našoj Općini kao ni normalno funkcionisanje Općinskog vijeća i administracije Gornji Vakuf-Uskoplje. Smatramo da je ovakav čin izraz nemoći i slabosti opozicije u Vijeću. Mi ćemo nastaviti sa podrškom uspjesima i projektima, koje trenutna većina zajedno sa načelnikom Seadom Čauševićem provodi u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje - naveli su iz SDA Gornji VAkuf na svojoj Facebook stranici.

 

 

 

Povoodm ovog incidenta portal Klix kontaktirao je predsjednika SDP-a Gornji Vakuf Edina Gekić koji je kazao da nije došlo do fizičkog, već verbalnog sukoba.

 

"Član sam Kolegija, bio sam prisutan, nije bilo fizičkog sukoba, verbalni sukob jeste postojao poslije završetka sjednice kolegija. Nije bilo fizičkog kontakta, ja nisam uočio bilo kakav fizički kontakt", rekao je Gekić.

 

Istakao je da ovo nije prvi put da se napadne načelnik jer ga i građani napadaju, te da iz SDA preuveličavaju razmjere incidenta.

 

"Oni podvaljuju nama, da smo nevjernici, oni su najpošteniji, sve što rade je u ime dragog Allaha, oni se kriju iza vjere, mi smo ćafiri, nevjernici, to je njihova politika", dodao je Gekić.

 

"Generalno politika SDA u općini Gornji Vakuf/Uskoplje se svodi na jednog ili dva čovjeka, to je tiranija opća u općini. Opozicija nema nikakvih prava u općini. Krenemo od amandmana, gdje su odbili pomoć paraplegičarima, nezaposlenim porodiljama, za vantjelesnu oplodnju, to ne možemo da trpimo i gledamo. Načelnik svojevoljno odbija sve", rekao je Gekić.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još