EP u rukometu

Oslabljeni Zmajevi upisali poraz od favorizirane Švedske

Sport13.01.22, 21:57h

Oslabljeni Zmajevi upisali poraz od favorizirane Švedske
Oslabljeni Zmajevi izgubili su u Bratislavi sa 30:18, ali nisu razočarali protiv aktuelnih viceprvaka svijeta

 

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Švedske u meču 1. kola Grupe E Evropskog prvenstva koje se igra u Slovačkoj i Mađarskoj.

 

Oslabljeni Zmajevi izgubili su u Bratislavi sa 30:18, ali nisu razočarali protiv aktuelnih viceprvaka svijeta.

 

Selektor Ivica Obrvan nije mogao računati na sedam važnih igrača (Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Dino Hamidović, Elmir Građan, Vladimir Vranješ, Dejan Malinović, Mirko Herceg), te je bilo teško očekivati senzaciju protiv svjetske velesile.

 

Šveđani su već u šestoj minuti imali četiri gola prednosti (5:1), a u prvom poluvremenu u nekoliko navrata imali su sedam golova prednosti (13:6, 16:9 i 17:10).

 

Loše smo ušli u drugo poluvrijeme, a šest minuta nismo uspjeli postići gol. Zapravo rezervni golman Johannesson briljirao je i jednostavno je bio nesavladiv (primio jedan gol za osam minuta).

 

No, sa dva gola Senjamina Burića, te fenomanelnom akcijom Perić - Prce, uspjeli smo konsolidovati redove i vratiti se u život odnosno na podnošljivih 21:16 (Šveđani imali 20:11).

 

Ipak, svjetski vicprevaci tada su dodali gas, napravili su seriju 4:0 i otišli na 25:16, te praktično riješili pitanje pobjednika.

 

Za Zmajeve nema predaha jer već u subotu od 18 sati igraju meč 2. kola Grupe E protiv selekcije Češke. Grupnu fazu naš tim okončat će u ponedjeljak utakmicom protiv Španije, aktuelnog prvaka Evrope.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još