Pripadnici FUP-a u akciji 'Trag'

Filmska potjera nadomak Sarajeva: Autom udarili policajca, bacali drogu i telefone u rijeku, pa sletjeli s ceste

Hronika12.01.22, 17:13h

Filmska potjera nadomak Sarajeva: Autom udarili policajca, bacali drogu i telefone u rijeku, pa sletjeli s ceste
Lica su lišena slobode nakon policijske potjere, te slijetanja sa puta usljed neprilagođene i brze vožnje na lokalitetu općine Ilijaš, navode iz FUP-a

 

 

 

Službenici Federalne uprave policije (FUP) prije dva dana su proveli akciju "Trag", te su tom prilikom uhapsili dvije osobe. Radi se o licima inicijala F.N. (1978) i N.N. (1983) iz Sarajeva.

 

Oni su osumnjičeni za napad na službenu osobu, kao i za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

 

- Policijski službenici su provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pokušali izvršiti kontrolu motornog vozila u kojem su bila osumnjičena lica zbog sumnje da se bave nelegalnom trgovinom opojnih droga. Na jasna upozorenja policijskih službenika, pomenuta lica su se oglušila, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policijskih službenika, tom prilikom su lakše povrijedili jednog policijskog službenika i izazvali oštećenja na službenom motornom vozilu. Prilikom bjega, osumnjičena lica su u rijeku Bosnu odbacila kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi amfetamin, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, navode iz FUP-a.

 

Nakon toga, oni su svojim automobilom, uslijed neprilagođene brzine, sletili sa ceste, nakon čega su ih službenici FUP-a uhapsili.

 

- Lica su lišena slobode nakon policijske potjere, te slijetanja sa puta usljed neprilagođene i brze vožnje na lokalitetu općine Ilijaš. Po nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres vozila koje su lica koristila i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, ističu.

 

Lica lišena slobode su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije priznala da su tog dana prevozili oko 2 kg opojne droge, te da su istu odbacili. Lica su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a nakon kriminalističke obrade predata su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još