VIDEO/ 'Bošnjakistan' ili 'Fildžanistan'

Duraković: Pristaju da se dijelovi BiH pripoje Srbiji i Hrvatskoj, a da ostane nešto što je pogubno i za Evropu i za Bošnjake!

Front11.01.22, 22:17h

Duraković: Pristaju da se dijelovi BiH pripoje Srbiji i Hrvatskoj, a da ostane nešto što je pogubno i za Evropu i za Bošnjake!
Suština je u tome, kaže Duraković, da su u BiH većinski muslimani, to je i Biden, predsjednik SAD, u toku devedesetih govorio - “da u BiH nisu muslimani, mi bismo sasvim drukčije reagirali”

 

 

 

Vlade u Beogradu i Zagrebu vode agresijsku politiku prema BiH, tvrdi akademik Esad Duraković u razgovoru za N1.

 

Dodaje da postoje i unutrašnji, ali i međunarodni faktori koji se prave da to ne vide. TIo međunarodne zajednice pristaje na podjelu BiH, tvrdi on, i to na na način da se dijelovi BiH pripoje susjednim Srbiji i Hrvatskoj, a da ostane, kako Duraković kaže, nešto što je pogubno i za Evropu, ali i Bošnjake - "Bošnjakistan" ili "Fildžanistan".


- Tzv. lideri koji nemaju nikakvo pravo na taj počasni naziv, Čović, Dodik, ni Bakir se nije proslavio, i o njemu možemo govoriti na poseban način, su izvođači radova u BiH, tih politika beogradske i zagrebačke - kaže Duraković.


Sagovornik N1 dodaje da kada bi Međunarodna zajednica efikasno djelovala na vlade u Srbiji i Hrvatskoj zavrtanjem fondova, donacija, finansija, onda bi “izvođači radova otplutali na pučinu ili bi potonuli ispod površine”.


U EU, kaže Duraković, više ne vjeruje, jer je zabavljena sobom.


- Ne vjerujem više u budućnost EU jer ona očito puca po šavovima, jača u njoj desnica. Mislim da i Srbija i Hrvatska imaju jake lobističke centre, ulažu puno u lobije u svijetu, plaćaju ljude koji lobiraju protiv BiH, i veliki dio međunarodne zajednice, pristaje na tu težnju tuđmanovske i miloševićevske Hrvatske i Srbije da se BiH podjeli između te dvije zemlje i da ostane, kako se kaže, “Filfžanistan”, “Bošnjakistan”, zovite ga kako hoćete, koji je poguban i za Evropu i Bošnjake - poručuje akademik.


Suština je u tome, kaže Duraković, da su u BiH većinski muslimani, to je i Biden, predsjednik SAD, u toku devedesetih govorio - “da u BiH nisu muslimani, mi bismo sasvim drukčije reagirali”.


- To i Orbanizam potvrđuje, i Dodikizam, ako tako mogu reći. Bošnjaci su krivi zato što su muslimani, cilj je da se to podijeli, da se rasele, itd - zaključuje je sagovornik N1.

 

Više detalja saznajte u video snimku razgovora ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook