u srijedu, 12. januara/ ulaz slobodan

Naučni skup u BKC Sarajevo: 'Genocid nad Bošnjacima i demografske promjene u bh. entitetu RS od 1992. do 2022. godine'

Front11.01.22, 14:49h

Naučni skup u BKC Sarajevo: 'Genocid nad Bošnjacima i demografske promjene u bh. entitetu RS od 1992. do 2022. godine'
Prilikom otvaranja naučnog skupa bit će organiziran prigodan recital o temi genocida u Srebrenici, a tokom 2022. godine planirano je i objavljivanje izlaganja koja će biti predstavljena na skupu u tematskom broju Radova Instituta za bošnjačke studije Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“

 

 


Institut za bošnjačke studije Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, u saradnji s Institutom za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu kao suorganizatorom, u srijedu, 12. januara, u period od 10.00 do 14. 00 sati organizira naučni skup “Genocid nad Bošnjacima i demografske promjene u bosanskohercegovačkom entitetu RS od 1992. do 2022. godine.”


Suorganizator ovog programa koji će se održati u Galeriji BKC-a je JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”.


Tim povodom danas je u prostorijama BZK “Preporod” održana press konferencija za medije na kojoj najavljen ovaj događaj.

 

genocid-nad-bosnjacima-bkc-1


Naučni skup okupit će 10-15 izlagača iz različitih disciplina humanističkih i društvenih nauka, uz nominalno pokroviteljstvo potpredsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS mr. Ramiza Salkića, te prisustvo zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine dr. Dževada Mahmutovića i federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edina Ramića, kao i drugih visokih zvaničnika.


Prilikom otvaranja naučnog skupa bit će organiziran prigodan recital o temi genocida u Srebrenici, a tokom 2022. godine planirano je i objavljivanje izlaganja koja će biti predstavljena na skupu u tematskom broju Radova Instituta za bošnjačke studije Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“.


Ulaz će biti slobodan uz poštivanje epidemioloških mjera, saopćeno je iz BKC-a.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još