Zahvalio svima na podršci

Novak Đoković je slobodan: Odradio prvi trening u Australiji i obratio se javnosti

Sport10.01.22, 14:59h

Novak Đoković je slobodan: Odradio prvi trening u Australiji i obratio se javnosti
Putovao sam ovdje da bih sudjelovao na jednom od najbitnijih turnira u istoriji i definitivno za mene najuspješnijem. Trenutno toliko mogu napisati i naravno jedno ogromno HVALA svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak, poručio je Novak Đoković

 

 

Novak Đoković nije se obratio javnosti tokom konferencije za medije koju je organizirala njegova porodica u Beogradu, ali jest na Instagramu, s kojeg je poslao fotografiju prvog treninga u Australiji. Iako su postojale informacije da će se Đoković priključiti konferenciji, njegov prvi istup otkako su nastali problemi s vizom po dolasku u Australiju je izostao. Ipak, Đoković je javnost informirao o svojoj situaciji putem društvenih mreža.

 

Kratko je prokomentirao odluku sudu i rekao da želi ostati i nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone. Njega je osvajao rekordnih devet puta, pokušat će i deseti, a eventualnim trijumfom ondje odvojio bi se od Rafaela Nadala i Rogera Federera, s kojima dijeli prvo mjesto po broju osvojenih Grand Slam titula. Sva trojica osvojila su ih po 20.

 

Đoković: Koncentrisan sam na tenis

 

"Zahvalan sam što je sudija donio presudu da mi se vrati viza za boravak u Australiji. Uprkos svemu što se događalo prošle sedmice, želim ostati i boriti se na Australian Openu", poručio je Đoković uz dodatak:

 

"Ostajem koncentrisan na tenis. Putovao sam ovdje da bih sudjelovao na jednom od najbitnijih turnira u istoriji i definitivno za mene najuspješnijem. Trenutno toliko mogu napisati i naravno jedno ogromno HVALA svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak."

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još