Naša stranka povodom 9. januara

Oni koji obilježavaju današnji dan, slave i početak rata u BiH, etničkog čišćenja, ratnih zločina i genocida

Front09.01.22, 10:00h

Oni koji obilježavaju današnji dan, slave i početak rata u BiH, etničkog čišćenja, ratnih zločina i genocida
Odluka vlasti RS-a da ovaj dan obilježavaju kao dan entiteta ugrožavanje je demokratije, podrška politici rata te uvreda i prijetnja povratnicima i žrtvama najstravičnijih ratnih zločina uključujući i genocid. Uvreda je i svima onima koji tekovine ratnih zločina ne žele prihvatiti kao svoje - poručili su iz Naše stranke

 

 

U Republici Srpskoj danas se obilježava “Dan Republike Srpske”, usprkos dvjema odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je on proglašen neustavnim. Iz Naše stranke poručuju:


- Nema sumnje da oni koji današnji dan slave negiraju Ustav i pravni poredak BiH. Dan Republike Srpske ne može biti 9. januar. To je rekao Ustavni sud BiH, ali i Venecijanska komisija. Oni koji obilježavaju današnji dan, pored negiranja Ustava BiH, slave i početak rata u BiH, etničkog čišćenja, ratnih zločina i genocida nad nesrpskim stanovništvom.


Slavljenje samoproglašene republike na čijem čelu su bili kasnije osuđeni ratni zločinci civilizacijsko je dno. Time se na nekoliko dana zaglušuje javnost za egzistencijalne probleme. Danas se kruniše 30 godina zablude i rušenja države.


Odluka vlasti RS-a da ovaj dan obilježavaju kao dan entiteta ugrožavanje je demokratije, podrška politici rata te uvreda i prijetnja povratnicima i žrtvama najstravičnijih ratnih zločina uključujući i genocid. Uvreda je i svima onima koji tekovine ratnih zločina ne žele prihvatiti kao svoje - poručili su iz Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još