AKO EVROPA OBUSTAVI KREDITIRANJE, IMA IZLAZ

Dodik otkrio karte: U borbi protiv sankcija očekuje pomoć 'jedne sile', ali Rusiju ne pominje!

Front08.01.22, 17:00h

Dodik otkrio karte: U borbi protiv sankcija očekuje pomoć 'jedne sile', ali Rusiju ne pominje!
"Sila Boga ne moli, a Bog silu ne voli", zaključio je Dodik i podsjetio da od njega stranci traže da promijeni "retoriku"

 

 

Ima nekih najava da će Evropa obustaviti kreditiranje, ali sloboda se uslovima ne može kupiti, ima izlaz i za tu situaciju, Кina...

 


Poručio je ovo u razgovoru za RTRS Milorad Dodik dodajući da su zaduženja Republike Srpske opravdana i vidljiva, prenosi Oslobođenje.


- Republici Srpskoj se ništa više ne može nametnuti niti dobiti što nije u srpskom interesu, izjavio je Dodik.


- Moramo biti jasni i reći `ne može`. Mi smo jedini narod kojeg ponovo tjeraju da se bori za ono što je već dobio - rekao je Dodik za RTRS i poručio da nikada neće raditi na štetu Republike Srpske koju u narednih pet godina vidi kao samostalnu državu.


On je rekao da se mora pokazati otpor, da je ideja Republike Srpske važna, te naveo da su u Otomansko i vrijeme Austrougarske Srbi dizali ustanke jer nisu mogli da trpe torturu, ali je ukazao da RS nema namjeru za eskalacijama.


Za sankcije je rekao da su Amerikanci spremni da idu do kraja, a kada je riječ o Rusiji i Кini, Dodik je rekao da se te zemlje primarno bore za poštivanje međunarodnog prava.


"Sila Boga ne moli, a Bog silu ne voli", zaključio je Dodik i podsjetio da od njega stranci traže da promijeni "retoriku".


On je istakao da se Republika Srpska mora razvijati, a konstatovao je i da mnogi ovdje ne žele da gledaju ekonomske pokazatelje.


Gradiće se hidroelektrane na Drini, kaže, auto-put prema Srbiji, napomenuvši da ima nekih najava da će Evropa obustaviti kreditiranje, ali sloboda se uslovima ne može kupiti, ima izlaz i za tu situaciju, Кina.


- Naša zaduženja su opravdana i vidljiva - rekao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 123

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još