FOTO&VIDEO/ Veličanje ratnog zločinca i genocidne poruke

'Božić je, pucaj u džamije': Nastavljeni izljevi fašizma u Priboju, reakcija države - nikakva

Front08.01.22, 14:12h

'Božić je, pucaj u džamije': Nastavljeni izljevi fašizma u Priboju, reakcija države - nikakva
Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izljeve u Priboju od prije samo nekoliko dana, počinjene od policijskih službenika, zasigurno je doprinijela nastanku novih i dala vjetar u krila svima onima koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje

 

 

Nakon što je jučer objavljena fotografija na kojoj se vidi da je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo genocidni grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, pojavila se još jedna, a zatim i snimak na kojem se također vide izljevi fašizma i genocidne poruke, nastale u toku noći sa 6. na 7. januar u tom gradu.

 

Na jednoj fotografiji se vidi natpis "Ratko Mladić heroj", dok na drugoj "Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala".

 

priboj-grafiti

 

Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izljevima fašizma sakrivenim pod lažni "patriotizam" Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka.

 

Na snimku se vidi desetak mladića koji također u noći na sam Božić pjevaju "Božić je, Božić je, pucaj u džamije", umjesto "pucaju prangije" kako glasi izvorna pjesma.

 

 

No, ni tu nije kraj. Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje pribojskim imamima, izrečene u javnoj komunikaciji policajaca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.

 

priboj-policajci-prepiska

 

Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izljeve u Priboju od prije samo nekoliko dana, počinjene od policijskih službenika, zasigurno je doprinijela nastanku novih i dala vjetar u krila svima onima koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje, piše sanapress.info.

 

(Sanapress.info, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još