POGLEDAJTE SCENE IZ 'TUĐMANOVE OLUJE'

Objavljeni prvi kadrovi filma sa Kevinom Spaceyjem u ulozi Franje Tuđmana, ali to nije samo film o njemu...

Mediji07.01.22, 20:36h

Objavljeni prvi kadrovi filma sa Kevinom Spaceyjem u ulozi Franje Tuđmana, ali to nije samo film o njemu...
Spacey se, prije nego je pristao igrati Tuđmana, temeljito pripremio. O njemu je pročitao nekoliko knjiga i pogledao sve što je mogao na Internetu

 

 


Dolazak dvostrukog oskarovca Kevina Spaceyja u Zagreb dan uoči Silvestrova bila je više nego iznenađujuća vijest koja je od tada intenzivno punila medijski prostor. Pozvao ga je redatelj Jakov Sedlar da glumi prvog hrvatskog predsjednika, Franju Tuđmana, u igranom dokumentarnom filmu za koji je scenarij napisao Hrvoje Hitrec.

 


Sedlar je za HTV kazao da je Spaceyja upoznao prije desetak godina u Los Angelesu te da su razgovarali o nizu stvari oko filmova.


- To je jedan izuzetno zanimljiv čovjek bogate prošlosti, čovjek koji ima sve moguće nagrade – od dva Oskara pa do kazališnih nagrada, rekao je Sedlar.


Ipak, postoje razne kontroverze oko Spaceyja koji je optužen za seksualno zlostavljanje. Sedlar kaže da mu je bila važna jedino činjenica da je Spacey genijalan glumac kojeg poznaje godinama i koji mu je prijatelj.


- Ja vjerujem u njegovu priču. To je sve što mogu kazati o ovome - napominje Sedlar.


U filmu Spacey glumi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, no to nije film samo o predsjedniku.


- To je film o cijelom kontekstu, o onome što je prethodilo stvaranju Hrvatske. Bez tog konteksta nije moguće razumjeti priču. Film će bit zanimljiv upravo zbog toga. Tu je puno stvari koje treba kazati, pogotovo za mlade generacije i za publiku vani. Film će zbog Kevina Spaceyja igrati po cijelom svijetu - objašnjava, između ostaloga, Sedlar.


Kaže kako se Spacey, prije nego je pristao igrati Tuđmana, temeljito pripremio. O njemu je pročitao nekoliko knjiga i pogledao sve što je mogao na Internetu.


- Došao je savršeno dobro informiran o njemu. Takav je tip glumca. Ne bi pristao igrati nekoga da ne stoji iza toga, iza svoje uloge i te osobnosti koju tumači. Znao je masu detalja. On apsolutno poštuje predsjednika Tuđmana, tako ga i igra - kaže Sedlar.


Premijera filma održat će se 14. svibnja u Zagrebu ove godine, na stogodišnjicu rođenja Franje Tuđmana, a prve kadrove iz filma "Tuđmanova oluja" možete pogledati ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još