Korupcija, prijetnja stabilnosti i teritorijalnom integritetu

SDA: Pozdravljamo sankcije SAD-a, pozivamo i članice Evropske unije da se priključe!

Front06.01.22, 13:57h

SDA: Pozdravljamo sankcije SAD-a, pozivamo i članice Evropske unije da se priključe!
Ova odluka šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svima koji svojim protivustavnim i nezakonitim aktivnostima ugrožavaju mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, te koji koruptivnim radnjama ugrožavaju jačanje vladavine prava i ekonomski razvo, poručuju iz SDA

 

 

Stranka demokratske akcije (SDA) pozdravlja odluku administracije Sjedinjenih Američkih Država da sankcioniše Milorada Dodika za koruptivne aktivnosti i prijetnju stabilnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

 

U saopćenju SDA se navodi da pozdravljaju i sankcije drugim osobama i pravnim subjektima umiješanim u korupciju.

 

Dodaje se da pravovremene i sveobuhvatne sankcije predstavljaju adekvatan odgovor na pokušaje narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji.

 

- Ova odluka šalje jasnu i nedvosmislenu poruku svima koji svojim protivustavnim i nezakonitim aktivnostima ugrožavaju mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, te koji koruptivnim radnjama ugrožavaju jačanje vladavine prava i ekonomski razvoj.

 

Pozivamo i ostale države, naročito članice Evropske unije, da podrže aktivnosti administracije SAD-a, te da i sami uvedu sankcije zvaničnicima odgovornim za podrivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, kao i njihovim političkim i poslovnim saradnicima uključenim u korupciju - saopćeno je iz SDA.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još