Otac aktuelnog šampiona Australian Opena

Oglasio se Srđan Đoković: Ispred prostorije se nalaze dva policajca i čuvaju Novaka...

Sport05.01.22, 20:13h

Oglasio se Srđan Đoković: Ispred prostorije se nalaze dva policajca i čuvaju Novaka...
"Kod njega niko ne može ući", rekao je otac aktualnog šampiona Australian Opena ustvrdivši da se ispred Đokovićeve sobe "nalaze dva policajca"

 

 

 

Prvi teniser svijeta Novak Đoković izoliran je u zračnoj luci u Melbourneu po dolasku, uz liječničko izuzeće, na Australian Open, objavili su u srijedu beogradski mediji pozivajući se na izjavu Đokovićeva oca Srđana koji tvrdi da je igrač izoliran i da ga "čuvaju dva policajca".

 

Australski premijer Scott Morrison izjavio je ranije u srijedu da će Đoković morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući, uvažavajući propise australskih vlasti o uvjetima prekograničnog ulaska u zemlju tijekom pandemije koornavirusa.

 

"Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića", poručio je, prema izvješću Reutersa, australski premijer.

 

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno za sve koji će nastupiti na Australian Openu.

 

Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

 

Direktor Teniskog saveza Australije Craig Tiley istaknuo je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni stručnjaci, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali ispuniti uvjete koja je postavila Australska savjetodavna skupina za imunizaciju.

 

Đokovićev otac Srđan izjavio je za beogradski portal B92 da je najbolji teniser svijeta "trenutno smješten" u jednoj prostoriji u zračnoj luci na aerodromu u Melbourneu.

 

"Kod njega niko ne može ući", rekao je otac aktualnog šampiona Australian Opena ustvrdivši da se ispred Đokovićeve sobe "nalaze dva policajca".

 

Đoković je sletio u zračnu luku Tullamarine u srijedu oko 13:30 po srednjoeuropskom vremenu, ali mu ulazak u Australiju nije odobren.

 

Đokovićev tim aplicirao je za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje, navodi B92.

 

Granična policija kontaktirala je vladu australske države Victoria, koja je dala medicinsko izuzeće, kako bi zatražili pismeno odbrenje da puste Đokovića, tvrdi beogradski portal.

 

Đokovićev slučaj potaknuo je brojna reagiranja na društvenim mrežama i u svjetskim medijima, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još