Zašto se smjenjuje direktor 'Skenderije'

Amer Kapo: 'Kada sam imenovan, na računu sam zatekao 0 KM i milion maraka duga za poreze i doprinose, a danas...'

Front04.01.22, 21:50h

Amer Kapo: 'Kada sam imenovan, na računu sam zatekao 0 KM i milion maraka duga za poreze i doprinose, a danas...'
Danas je "Centar Skenderija" stabilno preduzeće u kojem su uposlena 94 radnika sa redovnim platama, bez duga prema poreznoj upravi, sa većinski isplaćenim tužbama i, što je još važnije, bez ijedne tužbe izazvane mojim odlukama u prethodnih šest godina - navodi u svom FB postu Amer Kapo

 

 


Nakon što je za srijedu, 5. januara, zakazana sjednica Nadzornog odbora KJP "Centar Skenderija" na kojoj bi trebao biti smijenjen sadašnji direktor Amer Kapo i imenovan novi, Kapo se večeras oglasio na svom Facebook profilu te iznio šta je sve zatečeno, a šta urađeno u "Skenderiji" tokom proteklih šest godina te se zahvalio svima koji su mu pomogli da je ponovo "digne na noge" i pretvori u stabilno javno preduzeće.

 


O svemu tome Kapo piše:        


- Dragi prijatelji, za sutra je zakazana sjednica na kojoj ću vjerovatno biti razrješen dužnosti direktora KJP "Centar Skenderija" Sarajevo.


Bilo je to za mene izuzetnih šest godina, šest godina života ispunjenih izazovima, problemima, stresovima, ali važnije od svega, godina ispunjenih radošću, osmjesima, srećom i zadovoljstvom nakon svakog uspješnog projekta koji smo kao tim pružili građanima našeg grada a i cijele Bosne i Hercegovine.


Kada sam u februaru 2016. godine, sa svojih tada 30 godina, imenovan za direktora Centra Skenderija, na računu preduzeća je bilo 0 KM, radnicima (ukupan broj 111) su kasnile dvije plaće, roditelje mi je na adresi, kao odgovornom licu, dočekao dopis porezne uprave o dugu od jedan milion KM za poreze i doprinose iz perioda 2014-2016 godine, kao i mnoštvo tužbih prema preduzeću koje su pristizali na naplatu.


Objekat koji je svakako star bio je u zapuštenom stanju i bez ikakve opreme s kojom bi bili konkurentni na tržištu.


Danas je "Centar Skenderija" stabilno preduzeće u kojem su uposlena 94 radnika sa redovnim platama, bez duga prema poreznoj upravi, sa većinski isplaćenim tužbama i, što je još važnije, bez ijedne tužbe izazvane mojim odlukama u prethodnih šest godina.


Centar Skenderija sada takođe posjeduje opremu sa kojom u budućnosti može postati trzišni lider u regionu u mnogim oblastima.


Iskreno, najviše od svega sam ponosan na projekat Zimska čarolija na Skenderiji koju smo kao kolektiv (Centar Skenderija zaista ima izuzetne radnike) pripremili našem gradu i koju je samo u decembru posjetilo preko 100.000 građana.


Naravno, ništa ovo ne bi bilo moguće bez podrške zastupnika, premijera i ministara u prethodnih šest godina koji su zaista većinu naših ideja podržali u skladu sa mogućnostima Kantona Sarajevo.


Zaista sam sa svima imao korektan odnos i hvala im na tome.


Centar Skenderija će i u godinama koje dolaze biti lider u pružanju novih i raznovrsnih usluga, jer nijedan pojedinac pa tako ni ja, pa ni grupa ljudi, nije veći od simbola grada koji je mnogima uticao na živote u posljednjih 50 godina.


I na kraju, od srca vam hvala za svu podršku koju ste mi pružali u prethodnih šest godina u cilju vraćanja starog sjaja simbola ovog grada - navodi Amer Kapo u svom FB postu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 62

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još