VIDEO/ NAJAVIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DR. DRLJEVIĆA

Ajanović: 'Po zakonu niko u BiH nije umro od Covida 19, jer nije urađena nijedna obdukcija... Nisam antivakser!'

Hronika04.01.22, 19:24h

Ajanović: 'Po zakonu niko u BiH nije umro od Covida 19, jer nije urađena nijedna obdukcija... Nisam antivakser!'
Kažu – umro od korone, nije to u odnosu na zakon istinito. Šta doktor kaže? Doktor kaže da su ugroženi vakcinisani od nevakcinisanih. Doktor upravo priznaje stav Svjetske zdravstvene organizacije, da vakcinacija nije dala željeni rezultat. Možemo posmatrati da je doktor priznao da vakcine nisu dale željeni rezultat - kazao je Ajanović

 

 


Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) i advokat Mirnes Ajanović, najavio je podnošenje krivične prijave protiv dr. Ednana Drljevića, zbog njegovih stavova o nevakcinisanim osobama koje je iznio u programu N1. Naime, dr. Ednan Drljević je rekao "svi se trebamo čuvati nevakcinisanih građana", nakon čega je Ajanović najavio krivičnu prijavu.

 


Bez obdukcija


- Mi imamo zakone i upravo ono što radim je da branim zakone – zakon o zabrani diskiriminacije. Nismo nikad mislili da će doći vrijeme da je zabranjeno misliti, a neko kad je pravio konvenciju napisao je i sloboda misli - naveo je Ajanović.


Na konstataciju da je ipak riječ o molbi, a ne o nekakvoj odluci ili naredbi, rekao je da je Drljević “sve počastio novogodišnjom porukom da se ne druže vakcinisani sa nevakcinisanim, i da su nevakcinisani opasni".


- Ako doktor zamoli i kaže nevakcinisani su opasni i nemojte se družiti sa njima, šta je doktor uradio? Svjetska zdravstvena organizacija je 24.11. kazala da vakcinisani prenose zarazu i da u prenosu mogu nekoga ubiti, i da je vakcinisanje stvorilo lažni osjećaj sigurnosti - istaknuo je Ajanović.


Na konstataciju voditelja N1 Dalibora Mrdića, da je više umrlih od covida onih koji su nevakcinisani, nego koji su vakcinisani, Ajanović je rekao da bi se u pandemiji utvrdilo da je neko umro od zarazne bolesti mora biti izvršena obdukcija.


- To sam razgovarao sa sudskim vještacima. Do sada ni jedna obdukcija nije izvršena. Po toj logici, po zakonu niko u BiH nije umro od Covida 19, jer nisu izvršili obdukciju. Kažu – umro od korone, nije to u odnosu na zakon istinito. Šta doktor kaže? Doktor kaže da su ugroženi vakcinisani od nevakcinisanih. Doktor upravo priznaje stav Svjetske zdravstvene organizacije, da vakcinacija nije dala željeni rezultat. Možemo posmatrati da je doktor priznao da vakcine nisu dale željeni rezultat - kazao je Ajanović.


“Nisam antivakser”


Na pitanje da li je vakcinisan, kazao je da ne, i da neće.


- Nisam rekao da ne postoji korona, nisam ni antivakser, niti radikalni vakser - istaknuo je.


Rekao je da je ljudski organizam idealan po pitanju imuniteta, te da je “neko to napravio da zaradi na tome”.


- Govore da će vakcina štiti devet, pa šest, i sad spuštaju na tri mjeseca. Je li to administrativna odluka? To sjedi neko i smišlja - kazao je Ajanović za N1.


Kompletan razgovor pogledajte u priloženom video snimku...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još