Podignuta optužnica protiv bivšeg premijera RS

Tužilaštvo RS: Aleksandar Džombić se tereti za zloupotrebe teške 19,4 miliona KM

Hronika04.01.22, 15:57h

Tužilaštvo RS: Aleksandar Džombić se tereti za zloupotrebe teške 19,4 miliona KM
Iz Tužilaštva RS je potvrđeno da je optužnicu podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala

 

 

Tužilaštvo Republike Srpske potvrdilo je pisanje Faktora da su danas podigli optužnicu protiv bivšeg entitetskog premijera Aleksandra Džombića.

 

Iz Tužilaštva RS je potvrđeno da je optužnicu podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

 

Bivši predsjednik Vlade RS Aleksandar DŽombić je optužen zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke RS-a pravnom licu Energolinija d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19,4 miliona KM, "iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva".

 

- Na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci RS nanesena je šteta, a Energoliniji d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u navedenom iznosu – istakli su u tužilaštvu.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!