tuga

Tragična novogodišnja noć u Vitezu: Objesio se samohrani otac četvero djece

Hronika01.01.22, 13:44h

Tragična novogodišnja noć u Vitezu: Objesio se samohrani otac četvero djece
- Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici MUP-a, a u saradnji s kantonalnim tužiocem radi se na dokumentovanju ovog slučaja - rekao je Hodžić

 

 


Velika tragedija zadelila je sinoć tri sata prije ponoći mjesto Ljubić kod Viteza, gdje je samoubistvo vješanjem izvršio 48-godišnji Huso Patković, samohrani otac četvero djece. 

 

Kako je za "Avaz" kazao portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić,  policiji je sinoć u 21.05 sati prijavljeno da je muškarac inicijala H. P. (1973) počinio samoubistvo vješanjem. 

 

- Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici MUP-a, a u saradnji s kantonalnim tužiocem radi se na dokumentovanju ovog slučaja - rekao je Hodžić. 

 

Mještani Ljubića u šoku su nakon što se proširila ova tragična vijest. Umjesto slavlja, tuga je u novogodišnjoj noći okovala ne samo to mjesto, nego i cijelu vitešku općinu. 

 

Prema prvim informacijama, nesretnog čovjeka obješenog je pronašao njegov sin. Troje od četvero djece koja su ostala iza Huse Patkovića je maloljetno.

 

Za Patkoviće je ranije organizirano više humanitarnih akcija, jer su živjeli u teškim uvjetima, a Huso je imao zdravstvenih tegoba. Dobri ljudi 2020. godine napravili su im novu kuću, jer je ona u kojoj su stanovali bila potpuno neuvjetna.

 

Iza nesretnog čovjeka ostala su trojica sinova - Nehrun i blizanci Omer i Šaćir, te kćerka Merhunisa, koja je udata.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook