FOTO/ Prolanici zaprepašteni

Goran Bregović šeta ulicom u pidžami i papučama. Komšije otkrivaju: 'Briga njega i da je go do pasa'

Showbizz31.12.21, 13:26h

Goran Bregović šeta ulicom u pidžami i papučama. Komšije otkrivaju: 'Briga njega i da je go do pasa'
U ovom izdanju, sa japankama na nogama, prošao je nekoliko ulica, ne obraćajući pažnju na to što je raščupan jer je tek ustao iz kreveta. Komšije su potvrdile da mu je ovo prirodno stanje

 

 

 

Susjedi Gorana Bregovića, koji živi u vili na Senjaku u Beogradu, kažu da je muzičar toliko opušten da ga je baš briga kako izlazi do prodavnice i otkrivaju da je zbog žalbe komšija promijenio džip koji je vozio jer je zagađivao okolinu.

 

Sakriven iza zidina svog doma, Goran retko izlazi, ali kada to čini, ne vodi računa o svom stajlingu. Novinari Blica uslikali su ga jednom prilikom u bademantilu i pidžami.

 

U ovom izdanju, sa japankama na nogama, prošao je nekoliko ulica, ne obraćajući pažnju na to što je raščupan jer je tek ustao iz kreveta. Komšije su potvrdile da mu je ovo prirodno stanje.

 

- Briga njega da l‘ je u pidžami, go do pasa ili u šortsu, on ide gde poželi u tom trenutku. Šta ga briga ko će šta reći - kaže komšinica koju su novinari Blica sreli u prolazu dok im je komšinica Anka otkrila malo više.
 

- Kada se doselio, vozio je neki drndavi džip koji je ispuštao užasne izduvne gasove. Sretnemo se mi u samoposluzi i održim mu ja predavanje. Kažem mu: “Slušaj, komšija, znam da si za ekologiju, ono drndalo vozi tamo gdje živiš u svijetu. Nemoj ovde u Srbiji da ga voziš”. To je bio jedan stari drndavi džip, što biste vi mladi rekli, izgledao je kul, ali je zagađivao sve nas ovdje. I da vam kažem, poslušao me. Nije se srdio ni ljutio, ubrzo je kupio novi auto - kaže Anka.

 

- Inače, nikakve drskosti nema u njemu. Imao je velikih problema sa nekom američkom školom. Dugo su gradili, a Brega je želio mir. Malo su se raspravljali, ali on je bio u pravu - dodaje ona.

 

Kako je Senjak dio srbijanske prijestonice u kojem žive uglavnom imućni ljudi koji su sebi sagradili vile i opasali ih zidinama, među njima nema komšijskog kafenisanja. Takav je slučaj i sa Goranom Bregovićem, za kojeg komšinica Mira kaže da je tip osobe koji ne želi da se druži.

 

- Samo znam da su mu dvije vile na uglu, ali nikada ga ne srećem. Mi se sa Senjaka ne družimo sa komšilukom, eventualno se mimoilazimo kolima - istakla je Mira, dok Ana otkriva da Goran ima pse o kojima sam brine.

 

- Sretnem ga kada šeta ljubimce. Moja drugarica je njegova prijateljica, ali nas dvoje ne pijemo kafu. Djeluje mi kao okej lik. Kada se sretnemo u samoposluzi, proćaskamo dvije-tri riječi i to je to - kaže Ana dok komšinici Sneži popularni muzičar djeluje umišljeno.

 

- Nikada se ne javlja, djeluje umišljeno. Šta i da nam se javi, mi smo obični smrtnici za njega koji je selebriti - smatra Sneža.

 

U samoposluzi koja se nalazi u blizini Breginog stana novinarima Blica su rekli da je ranije dolazio često, u posljednje vrijeme rijeđe i da je uglavnom kupovao svakodnevne potrepštine, a ponekad ekskluzivna i skupocjena vina.

 

Inače, nakon tri godine gradnje Bregović je nedavno završio objekat na Senjaku i uveliko ga izdao jednoj kompaniji. Kako saznaje Blic, ostavio je i jedan dio stambenog prostora za sebe, gdje može da boravi kada kuću u kojoj živi iznajmi na dan.

 

Muzički umjetnik Goran Bregović prema pisanju medija u svom posjedu ima preko 30 kuća, vila, stanova i garsonjera u vrijednosti od preko 35 miliona eura. Posljednja u nizu je nekretnina na Senjaku koju je gradio posljednje tri godine. Radovi su napokon završeni, a Bregović je po ugledu i na druge nekretnine odlučio i ovu da izdaje.

 

- Unutar same vile nalazi se firma kojoj je iznajmio prostor. Međutim, to je samo jedan dio ogromne vile koja je u njegovom posjedu. Drugu polovinu je odlučio da sačuva za sebe, jer zbog čestih iznajmljivanja vila i kuća za snimanje raznih spotova i reklama, ipak želi da ima djelić za sebe kako bi mogao da odmori – započinje priču dobro upućen izvor za „Blic“ i dodaje:

 

- Prvenstveno je tu trebalo da se nalazi ogroman muzički studio u kom bi on pravio muziku, međutim za sada nije poznato da li će do te realizacije doći. Plan postoji, ali Bregović još nije prelomio da li će mu to biti sigurna investicija zbog pandemije kada niko ništa ne radi, i ne snima. Za sada je to samo prostor gdje on ponekad boravi, kada kuću u kojoj živi iznajmi za snimanje filma, serije ili nekog spota. Na taj način zarađuje siguran novac i sasvim je siguran i ako u jednom trenutku odluči da napusti muziku, uvijek će moći da živi od izdavanja – priča izvor i ističe kako jedan snimajući dan, u zavisnosti od prostora, košta između 2.000 i 3.000 eura.

 

- Jedan snimajući dan kod Gorana Bregovića košta između 2.000 i 3.000 eura, sve zavisi od nekretnine koju iznajmljuje. Cijena snimajućeg dana je striktna, tako da ne postoje dodatni popust kada su pregovori sa njegovim timom u pitanju – zaključuje dobro upućen izvor za „Blic“.

 

Podsjetimo, muzičar je u Zagrebu 2005. godine pazario zgradu od 550 kvadrata. Svaka vila Gorana Bregovića procijenjena je na barem milion eura. Na Jahorini ima nekretninu od 450 kvadrata, u Perastu dvije kuće i starački dom, u koji je uložio nešto više od milion eura, zatim vile u Parizu, Istanbulu… Bregović je i sam jednom prilikom priznao zbog čega je opterećen time da ima što više stanova, kuća i poslovnih prostora.

 

- Cijelog života imam strah od siromaštva. Nije to kao kod nas, kad si na ulici, nemate tetku da odete na ručak, nemate ujaka da pozajmite novac. Rat je, i u ratu ste u jednom danu izgubili sve što ste imali. Dugo me je držao strah od siromaštva. Ako pogledamo unazad, ja sam zbog tog straha kupovao previše stvari. Prije rata imao sam kuće, stanove, brodove, automobile. To je sirotinja koja od straha kupuje. Sada više ne brinem o sebi, imam djecu, pa isti taj strah imam i za njih - ispričao je Bregović svojevremeno.

 

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još